טוסקנה היא אחד היעדים הפופולריים בקיץ. אבל החדשות הטובות הן שאם לא יצא לכם להגיע לשם בשנה האחרונה, אפשר למצוא גם כאן בארץ סצנת יין, אוכל ואירוח שלא מביישת את מסלולי היין באיטליה, ובהחלט יכולה לספק אלטרנטיבה (זמנית, עד שתחסכו מספיק כסף וימי חופש) לטיול יין יקר באיטליה.
עוד כתבות שיכולות לעניין אתכם:
אז איפה תוכלו לעשות טעימות יין, סיור בכרמים ולהזמין ארוחה טובה באווירה פסטורלית? איפה תוכלו גם לישון וגם ליהנות מאירוח עם ארוחות שף והרבה ירוק בעיניים? לפניכם רשימה של יקבים שמציעים גם אירוח וגם לינה, מתחמי אירוח שיש בהם גם יקב ומקומות שמגישים בראנץ', סלי פיקניק וארוחות בדגש על יין. בקיצור, כל המקומות שבהם מחכה לכם חוויה של אוכל טוב ויין ישראלי.
יקב אסף
יקב אסף הוא יקב משפחתי המייצר 55 אלף בקבוקי יין בשנה. במתחם היקב ישנן בקתות אירוח, מרכז מבקרים ובית קפה בשם Adika הפתוח לציבור הרחב בכל ימות השבוע, מלבד יום ראשון.
תוכלו ליהנות שם ממגוון טאפאס של גבינות, נקניקים ודגים כבושים שמכינים במקום, אליהם יתלווה אחד (או יותר) מבקבוקי היין שמייצרים ביקב. אפשר להזמין שם גם גם סלסלת פיקניק לא שגרתית שכוללת ארוחה מלאה של מאפים, גבינות, פירות וירקות, קינוחים אישיים, בקבוק יין וגם אבזור מתאים המורכב מפותחן, כוסות יין מפה של האזור (290 שקלים).
בחודשי הקיץ (יולי-אוגוסט), מידי שישי, נערכת במקום ״אספת שישי״ - ארוחת "הכול כלול" וללא הגבלה במחיר של 130 שקלים (כולל יין) שמתקיימת בחצר היפה של מרכז המבקרים, בין עצי האקליפטוס, הנדנדות וספסלי הפיקניק.
קדמת צבי, 054-3915552, לא כשר
בחודשי הקיץ (יולי-אוגוסט), מידי שישי, נערכת במקום "אספת שישי" שהיא, למעשה, ארוחת "הכול כלול" וללא הגבלה במחיר של 130 שקלים (כולל יין) שמתקיימת בחצר היפה של מרכז המבקרים בין עצי האקליפטוס, הנדנדות וספסלי הפיקניק. ממש בקרוב יתחיל לפעול במקום גם בר יין, אליו אפשר יהיה להגיע בימי חמישי בערב, אחת לשבועיים בלבד.
קדמת צבי, 054-3915552, לא כשר
מלון כרמים
מלון "כרמים" היוקרתי שבקריית ענבים, סמוך לירושלים, נחשב לאחד מהמקומות היותר יפים בארץ, בו אפשר לנשום אוויר הרים צלול כיין מבלי להרגיש כמו חלק מקלישאה. סביב המלון, המשקיף על הרי ירושלים הקסומים, וממוקם בין מנזרים עתיקים ומעיינות זורמים, נטועה כרם ענבי גוורצטרמינר וקברנה, ואורחי המלון מוזמנים לקחת חלק בבציר. את התוצר הסופי, הם יכולים יהיו ללגום בבר ה"אימפריאל רד" שבתוך המלון, או ב"בוטיק היין" בו מציעים טעימות וסדנאות יין מגוונות.
בבוטיק היין, שמעוצב כמרתף, נערכות מפעם לפעם גם הרצאות וסדנאות סומליה. ואגב, היין נוכח כאן גם בארוחת הבוקר וגם בספא, בו משתמשים במוצרי טיפוח המכילים תמציות מהענבים הגדלים בכרמים שבאזור, כמו גם מהיין עצמו.
קרית ענבים, 02-5489800, כשר
יקב תשבי
ביקב תשבי, שנמצא בין זכרון יעקב לבנימינה, השיקו לאחרונה סיורי ג'יפים חווייתיים בין הכרמים שבאזור בקעת הנדיב, הכוללים גם טעימות יין. במהלך הסיור, תבקרו בחמישה כרמים כשבכל אחד מהם תעצרו לטעימות יין המופק מענבי אותו כרם. במידה שתרצו, תוכלו לשלב בסיור גם ארוחת שטח המורכבת מסלסלת פיקניק עמוסה בגבינות בוטיק, לחמי מחמצת הנאפים במאפיית היקב, חמאה וקונפיטורת יין, פלטת ירקות טריים ומאפי בוקר (בתוספת של 220 שקלים).
דרך נוספת ולא פחות מוצלחת, שתסייע לכם להשתיק את הרעב ועל הדרך ליהנות מאוכל משובח ואיכותי, היא לעצור בסיום הסיור במסעדת "תשבי" לארוחה חלבית המיוצרת מחומרי גלם מקומיים (הארוחה במסעדה בתוספת תשלום).
מחיר הסיור הוא 700 שקלים (עבור שישה אנשים בג'יפ) + 50 שקלים לסועד עבור טעימות היין בשטח (כולל גביע זכוכית מתנה).
מתחם תשבי כביש 652, בין זכרון לבנימינה, 04-6288195, כשר
יקב ויתקין
היקב המשפחתי הבא נמצא ממש בתוך השדות החקלאים של עמק חפר, סמוך לכפר ויתקין. מדי שישי נערכים במקום אירועי אוכל ויין בפורמטים שונים, הפתוחים לקהל הרחב.
אחת לשבועיים, בימי שישי, נערך כאן אירוע "שישי בשר ויין" במהלכו מתארח במקום פוד טראק בשרי, ומי שפחות בעניין של בשר ויותר בקטע של גבינות - בימי שישי בהם לא מתקיים אירוע הבשר, נערך שם אירוע "שישי קיצי" הכולל סיור מודרך ביקב לצד טעימות יין וטאפאס וגבינות.
עוד מהאירועים שמתקיימים שם בחצר היקב בקיץ: ערבי הקרנות סרטים תחת כיפת השמיים, והרצאות בנושאים שונים של אנשי ציבור מוכרים (רן שריג ודנה ספקטור, ליהיא לפיד ואחרים).
כפר ויתקין, 09-8663505, כשר
כרם ברק
ביקב הבוטיק של בני הזוג יוסי ויעל רוזנברג במושב בקוע, מציעים יין וגבינות משובחות המיוצרות במקום. היקב הוא חלק ממשק תיירותי בשם "חוות רוזנברג" שהקימו השניים סמוך לביתם, בו פועלים גם מחלבה (בה מייצרים גבינות מחלב כבשים) ומרכז מבקרים, בו מידי יום שישי, בין 16:00-9:00, מוגש בראנץ' חלבי וכשר.
ומה בתפריט? קישים במילויים שונים, אנטיפסטי, ירקות טריים, מאפים שונים, גבינות תוצרת המקום וכמובן - יין (80 שקלים לסועד ובהזמנה מראש בלבד). במסגרת הארוחה, אפשר להזמין (גם כן מראש) יינות כשרים שאינם מתוצרת היקב.
משק 46 בקוע, 052-6288591, המקום כשר, היין אינו כשר
יקב קדמא
ביקב של לינה סלוצקי בכפר אוריה, מייצרים את היין בכדי חרס ענקיים על פי שיטה גרוזינית עתיקה. מדובר ביקב היחיד בארץ שבו משתמשים בשיטת הייצור הזו, ועל מנת שתוכלו להתרשם ממנה כמו שצריך - מציעים שם סיור מודרך יום שישי.
בסיום הסיור, מומלץ להתרווח על אחד מהכיסאות שבמרפסת הקסומה, המשקיפה על הנוף היפהפה של הרי ירושלים שיגרום לכם להרגיש כאילו אתם נמצאים מינימום בסדנת ויפאסנה. באותה מרפסת, יגישו לכם ארוחה חלבית הכוללת מבחר גבינות, סלטים מירקות טריים ודגים מעושנים.
וזה עוד לא הכל: מדי פעם נערכות במקום גם ארוחות קונספט מגניבות, שעל מנת להתעדכן לגביהם - מומלץ להיכנס לדף הפייסבוק של היקב.
כפר אוריה, 054-9195156, 02-9927894, לא כשר
Meshuga dining lodge
השף און משען (Urbano, TLBS) מציע חווית אירוח קולינרית הכוללת גם אירוח בצימר המשקיף על הכנרת. המיזם של משען, שמשלב בין תיירות לקולינריה, מציע אירוח של לילה או שניים בצימר - שם גם יחכו בסבלנות פלטה עם 12 גבינות איכותיות וסלסלת לחמים הנאפים במקום - בתוספת של ארוחת שף מפנקת ובלתי שגרתית בעליל, אותה משען מכין בעצמו.
אבל עם כל הכבוד לגבינות וללחם (ויש כבוד), הארוחה עצמה היא השוס הרציני כאן, ובמסגרתה יוגשו לכם בין 10-8 מנות המיוצרות כולן מחומרי גלם הגדלים באזור ("פארם טו טייבל"), לצד יינות מתוצרת יקבי בוטיק ישראלים. גם ארוחת הבוקר כאן היא מעניינת למדי, וכוללת מנות כמו קובנה מעושנת וחביתה שמורכבת מפס ביצים ופס פטריות.
בגזרת הקינוחים, משען מציע טראפלס שוקולד לבן עם כמהין לבן וטארט טאטן שעשוי מתפוחים שעברו תסיסה. ובכלל, כל חומרי הגלם ושיטות הבישול בהם משען משתמש מבוססות על ליקוט, תסיסה, סו-ויד ושיטות מודרניות נוספות, שיכולות להפתיע אפילו את הפודיס הרציניים ביותר.
לילה באמצע השבוע (כולל חוויה קולינרית מלאה) יעלה לכם 2,000 שקלים; לילה בסוף שבוע (כולל חוויה קולינרית מלאה)- יעלה 2,150 שקלים.
ליצירת קשר והזמנות: onmishan@gmail.com, לא כשר
יקב הדר
היקב הבא, הוא לא פחות מאשר ההוכחה שלפעמים חלומות מתגשמים: את היקב הקימו בני הזוג פיטר ובת שבע מארק ממושב עגור, הוא ניגן בעברו בקונטרה-בס בפילהרמונית והיא הייתה שחקנית בהצגות לילדים.
היקב, ממוקם באותו המשק שבו מתגוררים השניים, וכולל גם צימר וחלל נוסף שבו בני הזוג מארחים את החברים של פיטר לקונצרטים אינטימיים (עלות כרטיס לקונצרט בתוספת כוס יין היא 70 שקלים). בסמוך למשק ישנם שלושה כרמים, אותם בני הזוג מעבדים בכוחות עצמם.
במקום, מציעים טעימות יין בתוספת שיחה מרתקת עם בני הזוג, שקיעה מרהיבה ונוף מרשים של הרי ירושלים. ישנה גם אפשרות להזמין לילה בצימר שבמקום, ואם אתם נמנים על חובבי המוזיקה הקלאסית - תוכלו ליהנות גם מקונצרט ויין (בהזמנה מראש).
משק 13 עגור, 050-2325110, בתיאום מראש, לא כשר
אמפורה
ביקב ששוכן למרגלות היישוב כרם מהר"ל שבאזור זכרון יעקב, נערכים לא מעט אירועי יין ששווים קפיצה לאזור. הקונספט של האירועים הללו משתנה מדי עונה, וכך גם המועדים בהם מתקיימים האירועים עצמם: לעיתים, הם יכולים להתקיים בחמישי בערב, ולפעמים דווקא בימי שישי בצהריים.
כך או כך, מדובר באירועי יין צעירים ותוססים, שחלק ניכר בהם - מלבד היין, כמובן - הם המוזיקה המתנגנת ברקע והאוכל המוגש במקום, ומשתלב נפלא עם היינות המיוצרים שם.
במסגרת האירועים הללו אפשר גם לערוך סיור ביקב, שנחשב לאחד מהיקבים היפים בארץ, וליהנות ממסלולים שונים הכוללים טעימות יין ואוכל.
כרם מהר"ל, 04-9840702, לא כשר
וילה וילהלמה
ביקב הבוטיקי שביישוב בני עטרות - הממוקם במבנה טמפלרי וציורי להפליא, שאת קירותיו מעטרת גפן ירוקה, הנבנה במקום בתחילת המאה ה-20 - מציעים בראנץ' שישי שאפשר (ומומלץ) לאכול במרפסת הצופה אל הכרמים.
הבראנץ' עצמו נערך בשיטת בופה הכולל 12 סלטים, שקשוקה, מנות ביצים לבחירה, עוגות, מאפים מלוחים ולחמים, קישים, לזניה, ממרחים שמכינים במקום ואנטיפסטי (כ-100 שקלים לסועד).
את היין, יש להזמין כאן בנפרד ובמחירים מיוחדים. ישנה גם אפשרות לערוך טעימות יין במרתף שבמקום וגם סיור ביקב, שבין היתר מייצר גם יינות מתיישנים בטעמים מיוחדים ופחות מוכרים.
בני עטרות, 03-9721988, לא כשר