חלת שום של נופר זוהר
כשר
צמחוני
זמן הכנה
30 דקות
זמן כולל
130 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
17
מצרכים
4
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
200
גרם
פרמזן
לבצק:
500
גרם
קמח
1
כף
שמרים יבשים
1
כפית
מלח
2
כפות
סוכר
1
כף
בזיליקום קצוץ
1
כף
פטרוזיליה קצוצה
1
כף
זעתר טרי
3
שיני שום כתושות
300
מ"ל
מים פושרים
3
כפות
שמן זית
לטופינג:
100
גרם
חמאה בטמפרטורת החדר
3
שיני שום
1
כף
בזיליקום קצוץ
1
כף
פטרוזיליה קצוצה
1
כף
זעתר טרי
קורט
מלח
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות

אופן ההכנה:

להכנת הבצק - במיקסר עם וו לישה נשים את הקמח, שמרים, סוכר, מלח (שמים בצד ולא מעל השמרים!), מים, שמן זית, שום מגורד ואת כל העשבים הקצוצים. נלוש הכול יחד לבצק אחיד, לאחר מכן נעביר לקערה ונביא להתפחה עד להכפלת הנפח.
להכנת הטופינג לחלה - נקצוץ את הבזיליקום, פטרוזיליה, זעתר מלח ושום, נעביר לקערה ונוסיף את החמאה. נערבב הכול עד למשחה אחידה. שימו לב- הערבוב מחמם את החמאה.
להכנת החלה - נשמן עם מעט שמן זית את משטח העבודה, נפתח את הבצק לצורת ריבוע. לאחר מכן נמרח בעזרת הידיים את הטופינג על הבצק. ובסוף נפזר את הפרמזן. נחתוך את הבצק ל-16 ריבועים שווים.
נשמן את התבנית, ונניח את יריעות הבצק אחת על השנייה בתוך התבנית. את יריעת הבצק האחרונה עם הפרמזן נשים הפוך! לבסוף נפזר מעט פרמזן . נביא להתפחה נוספת עד להכפלת נפח (בין 40-35 דקות).
נחמם תנור ל-180 מעלות טורבו ונכניס לאפייה למשך 35 דקות או עד להשחמה. אחרי 20 דקות של אפייה נכסה עם נייר כסף ונמשיך לאפייה של 15 דקות נוספות.
לאחר שהוצאנו מהתנור ניתן ללחם להצטנן קצת. ובתאבון !

חלת שום של נופר זוהר
(צילום: קאיה שטוירר)