קובה תפוחי אדמה במילוי תרד
כשר
זמן הכנה
30 דקות
זמן כולל
50 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
13
מצרכים
5
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
לבצק:
4
יח'
תפוחי אדמה גדולים, מבושלים וקלופים
1/2
כוס
סולת
מלח
פלפל שחור גרוס
1/4
כפית
קינמון
למלית:
3
כפות
שמן זית
1
יח'
בצל קצוץ
1
חב'
עלי תרד או מנגולד (רק החלקים הירוקים), חתוכים לרצועות דקות
מלח
פלפל שחור גרוס
לציפוי ולאפייה:
1
יח'
ביצה טרופה
פירורי לחם
תרסיס שמן
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
אופן ההכנה:
  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה ומרססים אותו בשמן.
  2. הבצק: מועכים את תפוחי האדמה בקערה למחית. מוסיפים את שער מרכיבי המעטפת ומערבבים היטב.
  3. המלית: מחממים במחבת את שמן הזית ומטגנים את הבצל עד לריכוך. מוסיפים את התרד (או המנגולד) והתבלינים, ומטגנים 5 דקות נוספות, עד שהתרד מתרכך ומאבד מנפחו. מסירים מהאש ומצננים לחלוטין.
  4. נוטלים כף גדושה מהבצק ומשטחים בכף היד. מניחים במרכז מהמלית וסוגרים סביבה את הבצק. מעצבים לקציצה שטוחה.
  5. טובלים את הקציצות בביצה טרופה ולאחר מכן בפירורי לחם. מניחים בתבנית ומרססים בשמן.
  6. אופים כ-20 דקות, עד שהקציצות מזהיבות. מגישים חם, מומלץ עם יוגורט.