אופן ההכנה:
- מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה ומרססים אותו בשמן.
- הבצק: מועכים את תפוחי האדמה בקערה למחית. מוסיפים את שער מרכיבי המעטפת ומערבבים היטב.
- המלית: מחממים במחבת את שמן הזית ומטגנים את הבצל עד לריכוך. מוסיפים את התרד (או המנגולד) והתבלינים, ומטגנים 5 דקות נוספות, עד שהתרד מתרכך ומאבד מנפחו. מסירים מהאש ומצננים לחלוטין.
- נוטלים כף גדושה מהבצק ומשטחים בכף היד. מניחים במרכז מהמלית וסוגרים סביבה את הבצק. מעצבים לקציצה שטוחה.
- טובלים את הקציצות בביצה טרופה ולאחר מכן בפירורי לחם. מניחים בתבנית ומרססים בשמן.
- אופים כ-20 דקות, עד שהקציצות מזהיבות. מגישים חם, מומלץ עם יוגורט.