קציצות עם שעועית ואפונה
כשר
זמן הכנה
20 דקות
זמן כולל
20 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
20
מצרכים
15
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
(כ-30 קציצות)
לקציצות:
500
גרם
עוף טחון
1
יחידה
בצל, קצוץ
קליפה מגוררת מ-2 לימונים
1/3
צרור
כוסברה טרייה, קצוצה דק
1/3
צרור
פטרוזיליה טרייה, קצוצה דק
1
כוס
פירורי לחם או פירורי פנקו
2
כפות
שמן קנולה
1
כפית
בהרט
מעט
מלח ופלפל שחור, לפי הטעם
1/2
כפית
כמון, טחון
1
כף
פפריקה מתוקה
1/2
כפית
כורכום טחון
לתבשיל:
מעט
שמן קנולה
1
יחידה
בצל, קצוץ
400
גרם
שעועית ירוקה קפואה, מופשרת ושטופה
400
גרם
אפונה קפואה, מופשרת ושטופה
מעט
מלח ופלפל שחור, לפי הטעם
2
כוסות
מים רותחים
מיץ מלימון טרי סחוט
1/2
כפית
כורכום, טחון
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
אופן ההכנה:
1. הקציצות: שמים בקערה את העוף, הבצל, קליפת הלימון, עשבי התיבול ואת פירורי הלחם ומערבבים. מוסיפים את השמן ואת התבלינים ולשים עד לקבלת תערובת אחידה. יוצרים כדורים קטנים מהתערובת ושומרים בצד (בין לבין כדאי להרטיב את הידיים כדי שהקציצות תצאנה יפות וחלקות).
2. התבשיל: מחממים את השמן בסיר רחב ומטגנים בו את הקציצות עד להזהבה, מוציאים ושומרים בצד. לא מכבים את האש.
3. מוסיפים לסיר את הבצל ומטגנים אותו כמה דקות, על להזהבה. מוסיפים את השעועית והאפונה, מתבלים במלח ובפלפל ומבשלים כמה דקות נוספות.
4. מערבבים בקערה את המים הרותחים עם מיץ הלימון והכורכום עד לקבלת תערובת אחידה.
5. מחזירים את הקציצות לסיר ויוצקים עליהן את התערובת עם הכורכום. הנוזלים אמורים לכסות את הקציצות, האפונה והשעועית לגמרי.
6. מביאים את התבשיל לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כמה דקות עד שהרוטב מסמיך והשעועית והאפונה מוכנות.