פרגיות מחבת
כשר
זמן הכנה
20 דקות
זמן כולל
30 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
8
מצרכים
6
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
1
ק"ג
פרגיות
1
יח'
תפוז
שמן
1/2
כוס
מיץ תפוזים סחוט
1/2
כוס
סילאן טהור ללא תוספת סוכר
3
כפות
רוטב סויה
1/2
כפית
שבבי צ'ילי חריף
2
כפות
קורנפלור
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
אופן ההכנה:
  1. מנקים את הפרגיות משומן וחותכים אותן לנתחים קטנים בגודל אצבע. שוטפים את התפוז וחוצים אותו. חותכים כל מחצית לפרוסות, יחד עם הקליפה.
  2. מחממים במחבת גדולה מעט שמן ומטגנים את נתחי הפרגיות, תוך ערבוב, עד שהם מלבינים מכל הצדדים.
  3. מוסיפים את מיץ התפוזים, הסילאן, פרוסות התפוזים, הסויה והצ'ילי ומערבבים. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים רבע שעה.
  4. מערבבים בכוס את הקורנפלור עם 3 כפות מים. מוסיפים לכוס שתי כפות מהרוטב שבמחבת ומערבבים היטב.
  5. יוצקים למחבת את בלילת הקורנפלור, מערבבים היטב ומביאים לרתיחה. מבשלים עוד כ-2 דקות על להבה נמוכה, עד שהרוטב מסמיך.