קינוחים כשרים לפסח הם כמעט תמיד אתגר לבשלנים ולמארחים, אבל לא תמיד חייבים להסתפק בעוגיות קוקוס חנק, ואפשר להשקיע במתכונים לא שיגרתיים לכבוד החג.
כתבות נוספות שיכולות לעניין אותך:
הפעם הבאנו לכם מתכון פשוט וקל, קריר ונעים לימים של תחילת האביב. אמנם המתכון חלבי ולא לכולם הוא מתאים לערב החג, אבל הוא בהחלט יכול לשמש כפינוק המושלם לכל הימים שאחריו.
מקפא חלווה ופיסטוקים
המצרכים:
1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
1 גביע (250 גר') גבינת מסקרפונה
1/3 כוס חלב מרוכז וממותק
1 תמצית וניל
3 כפות טחינה
1/3 חבילה של חלבה פיסטוק
חופן פיסטוקים, גרוסים
1 קופסה דובדבנים
כלים:
2 תבניות סיליקון או צנצנות יפות שאפשר להקפיא
שק זילוף
מיקסר עם מקציף
לקקן
אופן ההכנה:
- מכינים את הקרם - מקציפים שמנת מתוקה, גבינת מסקרפונה, חלב מרוכז, טחינה ותמצית וניל במשך 5 דקות לקבלת קרם יציב.
- מערבבים את הטחינה לתוך הקרם.
- מרכיבים את המנה, מקפיאים ומגישים - מרפדים תבנית בניילון נצמד ומשאירים שוליים גולשים, שיוכלו לכסות את הקרם.
- מפזרים פיסטוקים בתחתית התבנית ומסדרים חצאי דובדבנים. יוצקים עליהם חצי מכמות הקרם, מפזרים עוד פיסטוקים ודובדבנים, יוצקים את יתרת הקרם.
- מכסים בשולי הניילון הגולשים ומקפיאים למשך 6 שעות לפחות. הופכים לצלחת הגשה, מסירים את הניילון ומגישים לשולחן.
המתכון באדיבות טחינה בארכה