אוכל
כשר
צמחוני
זמן הכנה
20 דקות
זמן כולל
20 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
12
מצרכים
6
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
1
חבילת
פסטה (ספגטי, לינגוויני, או פטוצ'יני)
30
גרם
חמאה
4
כפות
שמן זית
3
יחידות
עלי מרווה טרייה, קצוצים
5
יחידות
שיני שום, פרוסות
2
כוסות
של פטריות מכל סוג שאוהבים, פרוסות דק
1
כפית
מלח
1
כפית
פלפל שחור
3/4
כוס
יין לבן
1
כף
קליפת לימון, מגוררת
מיץ מלימון סחוט אחד
150
גרם
גבינת פקורינו או פרמזן, מגוררת
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות


אופן הכנה:

  1. מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן, מסננים, לא שוטפים במים ושומרים חצי כוס ממי הבישול.
  2. בסיר רחב ושטוח שמים את החמאה, שמן הזית, עלי המרווה ושיני השום. מערבבים כחצי דקה ומוסיפים את הפטריות הפרוסות, מתבלים במלח ובפלפל ומערבבים שוב.
  3. מוסיפים את היין הלבן, קליפת הלימון ומיץ הלימון, מערבבים ומוסיפים חצי כוס ממי הבישול של הפסטה ששמרנו בצד.
  4. מביאים את הרוטב לרתיחה, מוסיפים את הפסטה לסיר, מערבבים ומוסיפים כשליש מהגבינה המגוררת. מערבבים שוב.
  5. מגישים חם עם גבינה מגוררת מעל.