אוכל
כשר
זמן הכנה
20 דקות
זמן כולל
230 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
9
מצרכים
10
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
1/2 2
כוסות (350 גרם)
קמח לבן
3/4
כוס ועוד 2 כפות (150 גרם)
קמח תירס דק
250
גרם
חמאה רכה, חתוכה לקוביות
קורט
מלח
4
יחידות
חלמונים
2/3 1
כוסות (200 גרם)
אבקת סוכר
קליפה מגוררת מלימון אחד
3-2
כפות
מים
מעט
סוכר לעיטור
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
אופן ההכנה (כ-30 עוגיות):
  1. שמים במעבד המזון את שני סוגי הקמח, החמאה והמלח ומעבדים כדקה. מוסיפים את אבקת הסוכר ומעבדים עד להטמעה.
  2. מוסיפים את החלמונים וקליפת הלימון בכמה סבבים, ובכל פעם מעבדים עד להטמעה. לאחר ההוספה האחרונה מעבדים עד שמתקבל בצק אחיד. אם הבצק לא מתגבש, מוסיפים 3-2 כפות מים.
  3. יוצרים מהבצק גליל בקוטר 9 מ"מ ופוחסים אותו לצורת אליפסה. עוטפים היטב בניילון נצמד ומניחים במקרר ל-3 שעות לפחות, להתייצבות.
  4. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים 2 תבניות בנייר אפייה.
  5. חותכים את הגליל לפרוסות בעובי כ-7 מ"מ ומניחים אותן בתבניות (שומרים על מרווחים ביניהן). מפזרים מעט סוכר.
  6. אופים כל תבנית בנפרד במשך כ-15 דקות, עד שהעוגיות מזהיבות.