כשר
זמן הכנה
10 דקות
זמן כולל
20 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
12
מצרכים
4
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
המצרכים (ל-4 מנות):
8
פילטים של דניס
עם העור, ובלי עצמות בכלל (ניתן להשתמש גם בדג אחר כמו לוקוס, לברק ומוסר)
8
כפות
שמן זית
+ 8 כפות שמן זית לרוטב
2
כפות
טימין טרי
קצוץ
2
כפות
רוזמרין טרי
קצוץ
1
כף
פפריקה
(עדיף פפריקה אדומה מעושנת, אך לא חובה)
8
שיני שום
פרוסות דק לאורך
1
פלפל חריף אדום
חתוך לפרוסות דקות לרוחב
8
זיתים שחורים מגולענים
חצויים באמצע
4
עגבניות יבשות לחות
פרוסות לרצועות דקות
מלח
פלפל
להגשה :
2
כפות
פטרוזיליה
קצוצה גס
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
אופן ההכנה:
  1. מכינים את הדגים - מכסים תבנית אפייה עם נייר פרגמנט, ומסדרים את הפילטים של הדג על התבנית כשהצד של העור פונה כלפי מטה. מפזרים מעל את הפפריקה בצורה שווה, מתבלים עם מלח ופלפל, מפזרים את הטימין והרוזמרין ויוצקים מעל 8 כפות שמן זית.
  2. מכניסים את הדגים לתנור שחומם מראש ל-250 מעלות לצלייה מהירה של 5-7 דקות.
  3. מכינים את הרוטב - יוצקים למחבת קטנה 8 כפות שמן זית ומוסיפים את שיני השום, הזיתים השחורים והעגבניות המיובשות, מתבלים במלח ופלפל ומבשלים את התערובת על אש קטנה.
  4. הגשה - מוציאים את הדגים מהתנור, ויוצקים מעל את הרוטב המוכן. מפזרים מעל את הפטרוזיליה, ומגישים.
  • שימו לב: יש להקפיד על הכנסת הדגים לתנור חם מאוד, על מנת לצור אפקט של צלייה ולא לייבש את הפילטים שעוד יספגו את השמן הנוסף.