אופן ההכנה:
- מכינים את הדגים - מכסים תבנית אפייה עם נייר פרגמנט, ומסדרים את הפילטים של הדג על התבנית כשהצד של העור פונה כלפי מטה. מפזרים מעל את הפפריקה בצורה שווה, מתבלים עם מלח ופלפל, מפזרים את הטימין והרוזמרין ויוצקים מעל 8 כפות שמן זית.
- מכניסים את הדגים לתנור שחומם מראש ל-250 מעלות לצלייה מהירה של 5-7 דקות.
- מכינים את הרוטב - יוצקים למחבת קטנה 8 כפות שמן זית ומוסיפים את שיני השום, הזיתים השחורים והעגבניות המיובשות, מתבלים במלח ופלפל ומבשלים את התערובת על אש קטנה.
- הגשה - מוציאים את הדגים מהתנור, ויוצקים מעל את הרוטב המוכן. מפזרים מעל את הפטרוזיליה, ומגישים.
- שימו לב: יש להקפיד על הכנסת הדגים לתנור חם מאוד, על מנת לצור אפקט של צלייה ולא לייבש את הפילטים שעוד יספגו את השמן הנוסף.