פנקייקס
כשר
צמחוני
זמן הכנה
0 דקות
זמן כולל
0 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
7
מצרכים
4
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
המצרכים (ל-8 פנקייקים גדולים):
2
כוסות
קמח (300 גר׳)
2
כפות
סוכר (20 גר')
2
ביצים
קורט מלח
2
כפות
שמן לבישול
1
שקית אבקת אפייה (10 גר׳)
2
כוסות
חלב
(בערך 400 גר׳, תלוי במקרם של הבלילה)
מעט חמאה
לשימון המחבת סירופ מייפל איכותי
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
אופן ההכנה:
  1. שמים יחד את כל החומרים בקערה ומערבבים היטב עד שנוצרת בלילה חלקה ומעט סמיכה.
  2. נותנים לבלילה לנוח עשר דקות בכדי שאבקת האפייה תתחיל לפעול בתוך התערובת.
  3. מחממים מחבת על להבה בינונית (עד נמוכה), ומשמנים מעט בחמאה.
  4. מנגבים את החמאה בכדי שלא תישאר כמות גדולה של שומן על המחבת, ומתחילים את תהליך הטיגון: שמים במחבת בערך 2 כפות גדולות (או מצקת) לכל פנקייק, והופכים את הפנקייק כאשר יש צפיפות של בועות למעלה, והצד שפונה כלפי מעלה מראה צבע חום בהיר.
  5. מטגנים את הצד השני עוד דקה בערך ומגישים חם עם כל תוספת שתרצו. אני ממליצה על קוביית חמאה קטנה וסירופ מייפל איכותי.
סאני דרעי היא הקונדיטורית של מסעדת "טורקיז" בתל אביב