אתם יכולים לשחק כאן עם הירקות הירוקים ולהוסיף פול ירוק, שעועית ירוקה חלוטה, אפונה מתקתקה או כל ירק שישמח אתכם. ותכינו מראש כמות כפולה של הרוטב – אתם תתאהבו בו.
אופן ההכנה:
1. מורידים את הקצוות של אפונת השלג ומבשלים במים רותחים ומומלחים במשך 8 דקות ולא יותר. מעבירים לקערה עם מי קרח לעצירת הבישול ומסננים.
2. חותכים את המלפפונים לפרוסות דקות וחותכים את הבצל הירוק לטבעות דקות.
3. להכנת הרוטב: מערבבים היטב את כל מצרכי הרוטב עד לקבלת רוטב חלק. אם המרקם נוזלי מדי אפשר להוסיף עוד טחינה, ואם הוא סמיך מוסיפים מים או מיץ לימון/שמן זית.
4. קולים את השקדים על מחבת חמה, ללא שמן, עד שהם מתחילים להזהיב. מורידים מהאש ומצננים.
5. מרכיבים את הסלט: מניחים את הנבטים בתוך קערה גדולה או מגש אובאלי ועליהם מניחים מלפפונים, בצל ירוק ואפונת שלג. מזלפים מעל את הרוטב ומפזרים שקדים קלויים.