yk13878345
כשר
טבעוני
זמן הכנה
25 דקות
זמן כולל
25 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
8
מצרכים
4
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
סלט:
סלסילה
אפונת שלג
חופן נדיב
נבטים מכל סוג שאוהבים
6
מיני מלפפון
או 3 מלפפונים רגילים
2
ענפי בצל ירוק - חלק ירוק בלבד
1/3
כוס
שקדים פרוסים
2
כפות
ממרח פסטו מוכן
רוטב:
5
כפות
טחינה גולמית
1/3
כוס
מים קרים
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
אתם יכולים לשחק כאן עם הירקות הירוקים ולהוסיף פול ירוק, שעועית ירוקה חלוטה, אפונה מתקתקה או כל ירק שישמח אתכם. ותכינו מראש כמות כפולה של הרוטב – אתם תתאהבו בו.
אופן ההכנה:
1. מורידים את הקצוות של אפונת השלג ומבשלים במים רותחים ומומלחים במשך 8 דקות ולא יותר. מעבירים לקערה עם מי קרח לעצירת הבישול ומסננים.
2. חותכים את המלפפונים לפרוסות דקות וחותכים את הבצל הירוק לטבעות דקות.
3. להכנת הרוטב: מערבבים היטב את כל מצרכי הרוטב עד לקבלת רוטב חלק. אם המרקם נוזלי מדי אפשר להוסיף עוד טחינה, ואם הוא סמיך מוסיפים מים או מיץ לימון/שמן זית.
4. קולים את השקדים על מחבת חמה, ללא שמן, עד שהם מתחילים להזהיב. מורידים מהאש ומצננים.
5. מרכיבים את הסלט: מניחים את הנבטים בתוך קערה גדולה או מגש אובאלי ועליהם מניחים מלפפונים, בצל ירוק ואפונת שלג. מזלפים מעל את הרוטב ומפזרים שקדים קלויים.