אופן ההכנה:
- מכינים את הבשר - בסיר כבד מערבבים בצל ושמן זית. ממליחים. מכסים ומביאים לרתיחה מעל אש בינונית. מבשלים מכוסה ברתיחה 15 דקות.
- מוסיפים בשר טלה ומערבבים. מכסים ומבשלים ברתיחה מתונה במשך שעה נוספת (אפשר גם שעה וחצי אם יש זמן וסבלנות). מסננים את הבשר המבושל מהנוזלים, ושומרים בקערה.
- מכינים את תבשיל הבמיה - במחבת רחבה מחממים שמן זית מעל להבה חזקה ביותר. מוסיפים במיה ופלפל חריף, ומקפיצים תוך כדי ערבוב במשך כ-5 דקות, עד שהבמיה מחליפה צבעה לירוק זרחני ומתחילה להזהיב.
- מוסיפים שום ומערבבים. מוסיפים עגבניות מגוררות ורכז רימונים, ומערבבים. מוסיפים את הטלה המבושל והמסונן, ומערבבים. מכסים ומבשלים 10 דקות.
- מוסיפים עלי כוסברה ומערבבים. מתקנים תיבול אם צריך. שוברים את הביצים לתוך תבשיל הבמיה והטלה. ממליחים מעט. מבשלים עד שהביצים מתייצבות.