כשר
זמן הכנה
100 דקות
זמן כולל
115 דקות
דרגת קושי
בינונית
כמות מצרכים
13
מצרכים
4
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
המרכיבים:
לבשר :
1/2
ק"ג
בשר טלה
טחון גס
1
בצל גדול
קצוץ לקוביות קטנות
1/2
כוס
שמן זית
מלח ים
פלפל שחור גרוס טרי
לבמיה :
1/2
ק"ג
במיה
צעירה וטרייה מאוד, שטופה, מיובשת וקטומת קצוות
1
פלפל ירוק חריף
פרוס דק (לא חובה)
1
שן שום
פרוסה דק
4
עגבניות
גדולות ובשלות, מגוררות בפומפייה גסה ללא הקליפות
1/2
כפית
רכז רימונים
מלח ים
1/2
צרור עלי כוסברה
קצוצים גס
ביצים
כמה שרוצים ויש מקום במחבת
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
אופן ההכנה:
  1. מכינים את הבשר - בסיר כבד מערבבים בצל ושמן זית. ממליחים. מכסים ומביאים לרתיחה מעל אש בינונית. מבשלים מכוסה ברתיחה 15 דקות.
  2. מוסיפים בשר טלה ומערבבים. מכסים ומבשלים ברתיחה מתונה במשך שעה נוספת (אפשר גם שעה וחצי אם יש זמן וסבלנות). מסננים את הבשר המבושל מהנוזלים, ושומרים בקערה.
  3. מכינים את תבשיל הבמיה - במחבת רחבה מחממים שמן זית מעל להבה חזקה ביותר. מוסיפים במיה ופלפל חריף, ומקפיצים תוך כדי ערבוב במשך כ-5 דקות, עד שהבמיה מחליפה צבעה לירוק זרחני ומתחילה להזהיב.
  4. מוסיפים שום ומערבבים. מוסיפים עגבניות מגוררות ורכז רימונים, ומערבבים. מוסיפים את הטלה המבושל והמסונן, ומערבבים. מכסים ומבשלים 10 דקות.
  5. מוסיפים עלי כוסברה ומערבבים. מתקנים תיבול אם צריך. שוברים את הביצים לתוך תבשיל הבמיה והטלה. ממליחים מעט. מבשלים עד שהביצים מתייצבות.