אופן ההכנה:
- מבשלים את הפתיתים ב-1/2 1 כוסות מים רותחים ומעט מלח כ-8 דקות. מכסים את הסיר ומניחים ל-10 דקות נוספות.
- מחממים את התנור לטמפרטורה בינונית (180 מעלות). חוצים את הפלפלים לאורכם ומסלקים את הגרעינים.
- מוסיפים לפתיתים את גבינת הפטה, מחצית מהפרמזן, את העגבנייה המרוסקת ו-2 כפות מהשמן. מתבלים במלח ובפלפל.
- ממלאים את חצאי הפלפלים בנדיבות בתערובת הפתיתים ומניחים בתבנית (או בסיר שיכול להיכנס לתנור).
- פלפלים ממולאים בפתיתים
- יוצקים מסביבם את השמן שנותר ומפזרים למעלה את גבינת הפרמזן שנשארה.
- אופים 30-20 דקות. מצננים מעט ומגישים.