![אוכל](https://ynet-pic1.yit.co.il/cdn-cgi/image/f=auto,w=740,q=75/picserver5/crop_images/2020/01/23/9739517/9739517_1_0_840_505_0_large.jpg)
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
מעט
מלח
מעט
פלפל שחור
1
כפית
פפריקה
1
כפית
כמון
טחון
1
כף
שמן זית
או קנולה
2
יחידות
דגי מושט
טריים ושטופים היטב
2
יחידות
לימונים
בינוניים פרוסים
2
יחידות
סודניה
(פלפלים יבשים חריפים)
1
יחידה
שום
שיניים קלופות ומעוכות
2
צרורות
כוסברה טריה
1/2
כוס
מים רותחים
:רשימת קניות עבור המתכון
כזה עוד לא הכנתם: דג אפוי בתבלינים
:קישור למתכון
https://www.ynet.co.il/food/article/b1ert2j0iצילום: אסתר דורון צרפתי
אופן הכנה:
- מחממים את התנור ל-200 מעלות, עדיף במצב טורבו.
- מערבבים יחד את המלח, הפלפל, הפפריקה, הכמון והשמן. מורחים את תערובת התבלינים על הדגים מבפנים ומבחוץ.
- ממלאים את הדגים המתובלים בפרוסות הלימון, הסודניה והשום, ומניחים אותם בתבנית.
- מסדרים את הכוסברה כך שתעטוף את הדגים מכל הצדדים, יוצקים מסביב את המים הרותחים, מכסים בנייר אלומיניום ואופים כ-30 דקות או עד שבשר הדגים הופך ללבן.
- מורידים את הטמפרטורה ל-180 מעלות, מורידים את הכיסוי אלומיניום מהדגים, מזלפים מעל את הרוטב שנוצר בתבנית ואופים 10 דקות נוספות. מוציאים את המילוי, מזלפים מעל עוד רוטב ומגישים.
עוד מתכונים של אסתר דורון צרפתי - בבלוג "Moroccan Girl"