כשר
טבעוני
זמן הכנה
15 דקות
זמן כולל
15 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
13
מצרכים
5
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
4
כפות
שמן זית
6
יחידות
תחתיות ארטישוק מבושלות חתוכות לרבעים או לפרוסות עבות
2
יחידות
זוקיני, חתוכים בעובי של 1/2 ס"מ
6
יחידות
עלי מנגולד, פרוסים לרצועות
4
יחידות
שיני שום, פרוסות
1
כוס
יין לבן
1/2
כפית
מלח
1
כף
סילאן
1/2
כפית
פלפל שחור גרוס
1
כפית
קליפת לימון מגוררת
1
חבילה
פסטה פוזילי או פסטה קצרה אחרת, מבושלת לפי הוראות היצרן
פסטה ללא ביצים בשביל הגרסה הטבעונית
100
גרם
שקדים מולבנים קלויים
100
גרם
פרמזן מגורר להגשה (לא חייבים)
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
אופן ההכנה:
  1. מחממים את השמן במחבת, מוסיפים את הארטישוק והזוקיני, מטגנים כ-6 דקות.
  2. מוסיפים את עלי המנגולד, השום, היין, המלח, הסילאן, הפלפל וקליפת הלימון ומביאים לרתיחה ומנמיכים את הלהבה.
  3. מוסיפים את הפסטה למחבת הרחבה ומערבבים. מניחים לדקה לספיגת הטעמים.
  4. מעבירים לקערה ומגישים עם שקדים ופרמזן מפוזרים מעל.