מה שנחמד בכדורי ריזוטו ("ארנצ'יני" באיטלקית) הוא שהם מתאימים כמעט בכל מצב: כחטיף, כמתאבן, כתוספת מרשימה לארוחה ואפילו כארוחת ערב קלילה. בדרך כלל מטגנים אותם, אבל החלטנו לבדוק איך הם בתנור - וגילינו שהם לא מאכזבים גם בגרסה הזאת.
ואל תתנו לשם "ארנצ'יני" להרתיע אתכם: המתכון הזה הרבה יותר פשוט ממה שאתם חושבים, ועוד לא דיברנו על הטעם. בקיצור: רוצו להכין.

ארנצ'יני: כדורי ריזוטו בתנור
(צילום: גל איל)
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
50
גרם
חמאה
2
כוסות
אורז לריזוטו
4
כוסות
מים רותחים
200
גרם
גבינה צהובה או קשה, מגוררת
2
יח'
ביצים
1
כפית
גדושה חרדל
3
יח'
גבעולי בצל ירוק קצוצים
4
כפות
קמח
אגוז מוסקט טחון
1/2 1
כפיות
מלח
3
כפות
שמן רגיל או זית
לציפוי: כ-300 גרם פירורי לחם
:רשימת קניות עבור המתכון
ארנצ'יני ללא טיגון: כדורי אורז בתנור
:קישור למתכון
https://www.ynet.co.il/food/article/b1iidjuxnאופן ההכנה:
- ממיסים את החמאה בסיר רחב על להבה בינונית. מוסיפים את האורז ומערבבים עד שהוא מצופה היטב בחמאה.
- יוצקים לסיר כוס מים רותחים ומבשלים, תוך ערבוב, עד שהאורז סופג את המים. חוזרים על הפעולה עוד פעמיים. מוסיפים לסיר את כוס המים האחרונה ומכסים. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כעשר דקות עד שהאורז רך ודביק, אך לא במרקם של דייסה.
- מוסיפים לסיר את שאר המרכיבים, למעט השמן ופירורי הלחם, ומערבבים היטב.
- מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה ומברישים אותו בשמן.
- מרטיבים את כפות הידיים ויוצרים מהאורז כדורים בגודל כדורי גולף. מגלגלים את הכדורים בפירורי הלחם עד שהם מצופים לחלוטין. מניחים בתבנית ומגלגלים אותם מעט בשמן שבתבנית.
- אופים כ-20 דקות, עד להשחמה קלה. מגישים חם או בטמפרטורת החדר.