אופן ההכנה:
- ממלאים במים סיר בינוני, מוסיפים מעט מלח ומביאים לרתיחה. מבשלים את גרגירי התירס במים הרותחים כ-3 דקות, עד שהם רכים. מעבירים למסננת ומצננים במשך כ-15 דקות.
- מעבירים מחצית מכמות התירס החלוט למעבד מזון ומרסקים. מעבירים לקערה. מוסיפים לקערה את הגרגירים השלמים, הביצים, פירורי הלחם, המוצרלה, מלח ופלפל ומערבבים.
- יוצרים מהתערובת לביבות בקוטר 6 ס"מ (כדאי לטגן קודם לביבה קטנטנה כדי לבדוק תיבול).
- יוצקים שמן זית בעומק 1/2 ס"מ למחבת עם ציפוי מונע הידבקות ומחממים על להבה בינונית. מטגנים את לביבות התירס בכמה מחזורים במשך 3-2 דקות מכל צד, עד שהן זהובות. מוציאים לצלחת מרופדת בנייר סופג. מגישים חמים או בטמפרטורת החדר. מומלץ להגיש עם יוגורט.
איך שומרים? עד 3 ימים, בכלי אטום במקרר. לפני ההגשה מחממים כמה דקות בתנור שחומם ל-170 מעלות או כדקה במיקרוגל.
מתכון של שי לי ליפא, באדיבות מחלבות "גד".