
אוכל
(צילום: דניאל לילה)
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
3
כוסות
גרגירי תירס קפואים
2
ביצים
1/2
כוס
פירורי לחם
200
גרם
גבינת מוצרלה מגוררת
1/2 1 כוסות
1/3
כוס
עירית
קצוצה גס
מעט
מלח
מעט
פלפל שחור גרוס
שמן זית
לטיגון
:רשימת קניות עבור המתכון
לביבות תירס ומוצרלה
:קישור למתכון
https://www.ynet.co.il/food/article/b1kfivgv3אופן ההכנה:
- ממלאים במים סיר בינוני, מוסיפים מעט מלח ומביאים לרתיחה. מבשלים את גרגירי התירס במים הרותחים כ-3 דקות, עד שהם רכים. מעבירים למסננת ומצננים במשך כ-15 דקות.
- מעבירים מחצית מכמות התירס החלוט למעבד מזון ומרסקים. מעבירים לקערה. מוסיפים לקערה את הגרגירים השלמים, הביצים, פירורי הלחם, המוצרלה, מלח ופלפל ומערבבים.
- יוצרים מהתערובת לביבות בקוטר 6 ס"מ (כדאי לטגן קודם לביבה קטנטנה כדי לבדוק תיבול).
- יוצקים שמן זית בעומק 1/2 ס"מ למחבת עם ציפוי מונע הידבקות ומחממים על להבה בינונית. מטגנים את לביבות התירס בכמה מחזורים במשך 3-2 דקות מכל צד, עד שהן זהובות. מוציאים לצלחת מרופדת בנייר סופג. מגישים חמים או בטמפרטורת החדר. מומלץ להגיש עם יוגורט.
איך שומרים? עד 3 ימים, בכלי אטום במקרר. לפני ההגשה מחממים כמה דקות בתנור שחומם ל-170 מעלות או כדקה במיקרוגל.
מתכון של שי לי ליפא, באדיבות מחלבות "גד".