![אוכל](https://ynet-pic1.yit.co.il/cdn-cgi/image/f=auto,w=740,q=75/picserver5/crop_images/2019/08/04/9403559/9403559_97_237_1827_1098_0_large.jpg)
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
תבנית בקוטר 22 ס"מ או 2 תבניות אינגליש קייק
לעוגה:
1/2 1
כוסות (210 גרם)
קמח לבן רגיל
3/4
כוס (100 גרם)
אבקת קקאו איכותית
1/2 1
כפיות
אבקת סודה לשתיה
1/2
כפית
מלח
3/4
כוס (150 גרם)
סוכר לבן
2/3
כוס דחוסה (160 גרם)
סוכר חום כהה
1/2
כוס (120 מ״ל)
שמן זית כתית מעולה
1/2 1
כוסות (360 מ״ל)
מים או קפה
1
כף (15 מ״ל)
חומץ רגיל
לציפוי:
3/4
כוס (כ-130 גרם)
שוקולד צ׳יפס מריר איכותי או שוקולד מריר קצוץ
2
כפות (10 גרם)
אבקת קקאו איכותית
3
כפות (45 מ״ל)
שמן זית כתית מעולה
1
כף (20 גרם)
סירופ מייפל
:רשימת קניות עבור המתכון
רכה ונימוחה: עוגת שוקולד טבעונית
:קישור למתכון
https://www.ynet.co.il/food/article/b1ldlgcl3אופן ההכנה:
- העוגה: מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים את התבנית בנייר אפיה ומשמנים אותה היטב בתרסיס שמן.
- מערבבים בקערה גדולה את הקמח, אבקת הקקאו, אבקת הסודה לשתייה, המלח ואת שני סוגי הסוכר.
- מוסיפים את שמן הזית, אמים ואת החומץ ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת חלקה.
- יוצקים את הבלילה לתבנית ואופים 35-30 דקות, או עד שהחלק העליון של העוגה קפיצי וקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים.
- מצננים את העוגה לגמרי, מחלצים אותה מהתבנית ומניחים על צלחת הגשה.
- הזיגוג: מערבבים יחד את המרכיבים בקערה בינונית. מכניסים למיקרוגל, ומפעילים בפולסים של 20 שניות עד שהשוקולד נמס. מערבבים היטב עד לקבלת תערובת חלקה. יוצקים את תערובת השוקולד על העוגה המוכנה ומגישים.