אוכל
כשר
טבעוני
זמן הכנה
20 דקות
זמן כולל
50 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
14
מצרכים
10
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
תבנית בקוטר 22 ס"מ או 2 תבניות אינגליש קייק
לעוגה:
1/2 1
כוסות (210 גרם)
קמח לבן רגיל
3/4
כוס (100 גרם)
אבקת קקאו איכותית
1/2 1
כפיות
אבקת סודה לשתיה
1/2
כפית
מלח
3/4
כוס (150 גרם)
סוכר לבן
2/3
כוס דחוסה (160 גרם)
סוכר חום כהה
1/2
כוס (120 מ״ל)
שמן זית כתית מעולה
1/2 1
כוסות (360 מ״ל)
מים או קפה
1
כף (15 מ״ל)
חומץ רגיל
לציפוי:
3/4
כוס (כ-130 גרם)
שוקולד צ׳יפס מריר איכותי או שוקולד מריר קצוץ
2
כפות (10 גרם)
אבקת קקאו איכותית
3
כפות (45 מ״ל)
שמן זית כתית מעולה
1
כף (20 גרם)
סירופ מייפל
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
אופן ההכנה:
  1. העוגה: מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים את התבנית בנייר אפיה ומשמנים אותה היטב בתרסיס שמן.
  2. מערבבים בקערה גדולה את הקמח, אבקת הקקאו, אבקת הסודה לשתייה, המלח ואת שני סוגי הסוכר.
  3. מוסיפים את שמן הזית, אמים ואת החומץ ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת חלקה.
  4. יוצקים את הבלילה לתבנית ואופים 35-30 דקות, או עד שהחלק העליון של העוגה קפיצי וקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים.
  5. מצננים את העוגה לגמרי, מחלצים אותה מהתבנית ומניחים על צלחת הגשה.
  6. הזיגוג: מערבבים יחד את המרכיבים בקערה בינונית. מכניסים למיקרוגל, ומפעילים בפולסים של 20 שניות עד שהשוקולד נמס. מערבבים היטב עד לקבלת תערובת חלקה. יוצקים את תערובת השוקולד על העוגה המוכנה ומגישים.