פשטידת אנטיפסטי
כשר
זמן הכנה
35 דקות
זמן כולל
100 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
19
מצרכים
10
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
המרכיבים (תבנית בגודל 35X20 ס"מ או דומה)
לאנטיפסטי:
1
יח'
בטטה
1
יח'
זוקיני
1
יח'
סלק טרי
1
יח'
בצל סגול
1
יח'
ראש שום
4
כפות
שמן זית
10
יח'
עלי מרווה טרייה או בזיליקום
מלח , פלפל שחור
לבלילה:
1
כפית
קורנפלור
2-3
כפות
מים
1
מכל
(250 מ"ל) שמנת לבישול 15%-10% שומן
1
גביע
(150 מ"ל) יוגורט טבעי, אחוזי שומן לפי הטעם
150
גרם
גבינת פטה 5% שומן ומעלה, מפוררת
1
יח'
ביצה בגודל L
1/2
כפית
מלח
1/4
כפית
פלפל שחור טחון
1/4
כפית
אגוז מוסקט טחון
1
כוס
מוצרלה או גבינה קשה אחרת, מגוררת
לאפייה: 1 כף שמן זית, פלפל שחור גרוס
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
אופן ההכנה:
1. מחממים את התנור ל־200 מעלות (אין צורך בטורבו). מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה.
2. האנטיפסטי: קולפים את כל הירקות, לפי הצורך. את הבטטות והזוקיני פורסים לפרוסות בעובי כ־2 ס"מ, את הסלק לפרוסות בעובי כ־1 ס"מ ואת הבצל לפרוסות בעובי כ־1/2 ס"מ. שמים את הירקות בתבנית, בצפיפות אך בקבוצות נפרדות, כך שלכל ירק אזור משלו בתבנית (כדי שהסלק לא יצבע אותם בסגול. אם צריך, אפשר שהפרוסות יחפפו מעט אחת את השנייה). מזלפים את שמן הזית, מפזרים כמחצית מעלי המרווה ומתבלים במלח ובפלפל שחור.
3. אופים כחצי שעה, לריכוך קל. מוציאים ומניחים לצינון קל. מחלצים את שיני השום מהקליפות ומועכים אותן.
4. בינתיים מכינים את הבלילה: שמים בקערה את הקורנפלור ואת המים ומערבבים עד שהקורנפלור נמס. מוסיפים את השמנת, היוגורט, הפטה, הביצה, התבלינים ומחצית מכמות המוצרלה או הגבינה המגוררת ומערבבים.
5. הרכבת המנה: יוצקים 3-2 כפות מהבלילה לתבנית ומורחים אותה על התחתית. מסדרים שכבה מהירקות הצלויים, מערבבים, יוצקים עליה מעט מהבלילה ומפזרים מעט מהגבינה המגוררת ומשיני השום. ממשיכים לסדר כך, בשכבות, את כל הירקות, הבלילה, הגבינה והשום. מסיימים עם הבלילה ומפזרים מעליה את יתרת הגבינה המגוררת. קוצצים את יתרת עלי המרווה ומפזרים על המנה. מזלפים את שמן הזית ומתבלים בפלפל שחור גרוס.
6. אופים 35-30 דקות, עד שהבלילה והגבינה מזהיבות. מוציאים ומניחים לצינון מלא ולהתייצבות. מגישים.
איך שומרים? עד יומיים במקרר. מחממים בתנור לפני ההגשה.

אפשר לגוון בסוגי הירקות, אבל לא לוותר על השום האפוי ועל הגבינה המגוררת. אפשר ואף מומלץ להכין אותה יום־יומיים מראש ולחמם בתנור לפני ההגשה.