ניוקי תפוחי אדמה וגבינות ברוטב עגבניות
המרכיבים:
1 קילו תפוחי אדמה
1 ו-1/2 כוסות קמח לבן
50 גרם בורסאן בטעם פלפל גרוס
80 גרנה פדנו, מגורדת דק ( + אקסטרה להגשה)
1 חלמון
להרכבה ולהגשה:
1 צנצנת רוטב עגבניות מוכן
1/2 צרור עלי בזיליקום
50 גרם גרנה פדנו
אופן ההכנה:
- מבשלים את תפוחי האדמה בקליפתם עד שהן רכים לגמרי. קולפים ומועכים לפירה חלק לגמרי.
- מוסיפים את שאר המצרכים ולשים היטב לקבלת בצק רך מאוד.
- מחלקים את הבצק ל-4 חלקים ומרדדים כל חלק לנחש בעובי 2 ס"מ.
- חותכים למקטעים ברוחב 2-3 ס"מ ומקמחים בעדינות.
- מחממים סיר עם המון מים מומלחים ומבשלים את הניוקי עד שהם צפים.
- בסיר רחב מחממים את רוטב העגבניות ומכניסים פנימה את הניוקי. מערבבים 2 דקות כדי שהניוקי יספגו את הטעמים ומגישים עם גרנה פדנו מגורדת למעלה ועלי בזיליקום.