![מתכונים עוף עם ארטישוקים, תמרים וזיתים](https://ynet-pic1.yit.co.il/cdn-cgi/image/f=auto,w=740,q=75/picserver5/crop_images/2023/08/14/BkkxtNwnn/BkkxtNwnn_0_0_981_589_0_large.jpg)
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
1
כף
שמן
12
יחידות
שוקי עוף
ללא עור, נקיות ויבשות
2
יחידות
בצלים
פרוסים
400
גרם
ארטישוק ירושלמי
מופשר ופרוס או טרי, קלוף וחתוך
400
גרם
תחתיות ארטישוק
מופשרות וחצויות
4
יחידות
שיני שום
כתושות
לפי הטעם
מלח גס
לפי הטעם
פלפל שחור
טחון טרי
מעט
פלפל חריף
10
יחידות
שיני שום, שלמות קלופות
100
גרם
זיתי קלמטה
מגולענים
12
יחידות
תמרי מג'הול
שטופים, מגולענים ופרוסים לאורך לרבעים
1
כוס
יין לבן
1
כוס
מים
רותחים
1
כפית
אבקת מרק עוף
או 1 כוס ציר עוף
1
יחידה
מיץ מלימון שלם
2
כפות
פטרויזיליה
קצוצה
מספר
ענפי אורגנו
שלמים שטופים
3-4
עלים
עלי דפנה
:רשימת קניות עבור המתכון
בסיר אחד: תבשיל חגיגי של עוף וארטישוק
:קישור למתכון
https://www.ynet.co.il/food/article/b1pqmbtaoאופן ההכנה:
- מחממים בסיר חצי כף שמן, מוסיפים את שוקי העוף ומטגנים אותן עד להזהבה. מוציאים ושומרים בצד.
- מוסיפים לסיר את חצי כף השמן הנותרת, מוסיפים את הבצל ומטגנים אותו עד להזהבה. מוסיפים את הארטישוק הירושלמי, תחתיות הארטישוק, השום הכתוש, המלח והפלפל, מערבבים היטב ומטגנים קלות.
- מחזירים את השוקיים לסיר. מוסיפים את יתר המרכיבים, מערבבים, מכסים ומבשלים כ-50 דקות, עד שכל המרכיבים מוכנים ורכים והרוטב סמיך. במהלך הבישול בודקים אם יש מספיק נוזלים ואם צריך - מוסיפים.