אופן ההכנה:
- מרתיחים מים בסיר גדול. מוסיפים את הברוקולי ומבשלים כ-5 דקות, עד שהוא רך אך עדיין פריך. מסננים ושוטפים מיד במים קרים, לעצירת הבישול.
- מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן.
- בינתיים מחממים במחבת את השמן עם השום. מוסיפים את העגבניות ומלח ומבשלים 5 דקות על להבה גבוהה, תוך כדי ערבוב, עד שהעגבניות מתרככות.
- כאשר הפסטה כמעט מוכנה, מעבירים למחבת 1/4 כוס ממי הבישול שלה. מוסיפים למחבת גם את הברוקולי ומערבבים היטב.
- מסננים את הפסטה המוכנה, מעבירים לקערה ומוסיפים את הרוטב. מערבבים.