אוכל
כשר
צמחוני
זמן הכנה
15 דקות
זמן כולל
15 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
6
מצרכים
4
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
2
יח'
גבעולי ברוקולי (כ-500 גרם), מפורקים לתפרחות קטנות
2
כפות
שמן זית
2
יח'
שיני שום, קצוצות
8
יח'
עגבניות בשלות ומוצקות, חתוכות לקוביות
1
חב'
(500 גרם) פסטה
מלח, פלפל שחור גרוס
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
אופן ההכנה:
  1. מרתיחים מים בסיר גדול. מוסיפים את הברוקולי ומבשלים כ-5 דקות, עד שהוא רך אך עדיין פריך. מסננים ושוטפים מיד במים קרים, לעצירת הבישול.
  2. מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן.
  3. בינתיים מחממים במחבת את השמן עם השום. מוסיפים את העגבניות ומלח ומבשלים 5 דקות על להבה גבוהה, תוך כדי ערבוב, עד שהעגבניות מתרככות.
  4. כאשר הפסטה כמעט מוכנה, מעבירים למחבת 1/4 כוס ממי הבישול שלה. מוסיפים למחבת גם את הברוקולי ומערבבים היטב.
  5. מסננים את הפסטה המוכנה, מעבירים לקערה ומוסיפים את הרוטב. מערבבים.