פלאפל גבאי
כשר
זמן הכנה
15 דקות
זמן כולל
75 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
10
מצרכים
4
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
400
גרם
בשר שריר
חתוך לקוביות
2
כוסות
שעועית לבנה
(מושרית בקערה עם מים במשך 8 שעות לפחות)
1
יחידות
בצל
גדול קצוץ
2
כפות
שום
כתוש
5
כפות
רסק עגבניות
2
כפות
פפריקה מתוקה
1
כפית
מלח
1
כפית
פלפל שחור
8
גבעולים
סלרי
קצוצים
1/2
צרור
כוסברה
קצוצה
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
אופן ההכנה:
  1. מבשלים את הבשר בסיר גדול עם מים עד לרתיחה, מקפים את הקצף ומוסיפים את השעועית. מבשלים עד לרתיחה, מוסיפים את רסק העגבניות, מערבבים היטב ומנמיכים את הלהבה.
  2. מוסיפים לסיר את הסלרי וחצי מכמות מהכוסברה, ומתבלים במלח, פלפל, כמון, פפריקה ושום.
  3. מערבבים היטב, מכסים את הסיר ומבשלים על להבה נמוכה במשך שעה.
לירן גבאי השף והבעלים של פלאפל גבאי בתל אביב, מכין כל חורף כ-20 סוגי מרקים, מדי יום. השבוע, לכבוד מזג האוויר הסוער במיוחד, הוא והמרקים שלו התארחו אצלנו באולפן ynet. צפו.
צפו: המרקים של החורף
(צילום: שמוליק דודפור)
פורסם לראשונה: 15:07, 28.06.23