לביבות בטטה ותפוחי אדמה בתנור
כשר
צמחוני
זמן הכנה
20 דקות
זמן כולל
50 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
9
מצרכים
4
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
1
יחידות
בצל
גדול או 2 בינוניים
1
צרור
כוסברה
מעט
שמן
קנולה
5
יחידות
ביצים
120
גרם
קמח מנופה
3
כפיות
פלפל שחור
1
כפית
כורכום
3
כפיות
מלח
2-3
בטטה
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
אופן ההכנה:
  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומשמנים אותו קלות.
  2. מגררים את תפוחי האדמה והבטטות בפומפייה גסה ומעבירים לקערה. קוצצים בנפרד את הבצל והכוסברה.
  3. מטגנים את הבצל עד הזהבה ומעבירים לקערה עם הירקות המגוררים. מוסיפים לקערה את הכוסברה ואת שאר המרכיבים ומערבבים.
  4. יוצרים מהתערובת לביבות ומניחים בתבנית. מברישים את הלביבות במעט שמן.
  5. אופים 20 דקות. הופכים את הלביבות ואופים 20-10 דקות נוספות, עד שהירקות מתרככים ומזהיבים.
  6. מגישים חם, רצוי לצד יוגורט מעורבב עם עלי נענע קצוצים.
המתכון באדיבות הקונדיטורית מירי ארזי, הבעלים של רשת "מתוקה"
פורסם לראשונה: 14:31, 19.11.23