אופן הכנה:
- פורסים את תפוחי האדמה לפרוסות עבות מאוד. פורסים את הפרוסות כמו לסנדוויץ', כך שעדיין צד אחד מחובר. ממליחים ומניחים בצד כשעה.
- מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים אותו.
- המלית: מערבבים את כל מרכיבי המלית. ממלאים את פרוסות תפוחי האדמה בנדיבות ומהדקים היטב.
- הציפוי: טורפים יחד את הביצים, המים והרסק, עד לקבלת תערובת אחידה. שמים את הקמח בצלוחית נפרדת. טובלים את תפוח האדמה הממולא בקמח משני הצדדים, מנערים עודפים, טובלים אותו בתערובת הביצים ומניחים בתבנית. חוזרים על התהליך עם יתר פרוסות תפוחי האדמה. משמנים כל מפרום במעט שמן ואופים בתנור 60-45 דקות עד להזהבה.
- הרוטב: מחממים את השמן על להבה נמוכה בסיר רחב ושטוח, מוסיפים את הבצל, הצ'ילי, הפלפל והבהרט, מערבבים ומטגנים עד לקבלת צבע זהוב בהיר.
- מוסיפים מים עד ל-3/4 מגובה הסיר, מוסיפים את יתר המרכיבים, מערבבים ומביאים לרתיחה. מסדרים את המפרום ואופים כ-15 דקות, עד שתפוחי האדמה מוכנים והרוטב מצומצם.
עוד מתכונים של דינה משה - תמצאו בבלוג שלה "דינה דיש"
פורסם לראשונה: 18:19, 12.10.23