אוכל
כשר
זמן הכנה
30 דקות
זמן כולל
170 דקות
דרגת קושי
בינונית
כמות מצרכים
23
מצרכים
6
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
מרכיבים:
4
יחידות
תפוחי אדמה גדולים
קלופים
למלית:
1
יחידה
בצל גדול
קצוץ דק
1
כוס
כוס עלי נענע
או פטרוזיליה קצוצה
500
גרם
בשר בקר
טחון
1/2
כפית
פלפל שחור
2
כפיות
תבלין בהרט לקובה
1
כפית
כורכום
טחון
1/2
כפית
מלח
1/2
כפית
צ'ילי גרוס
לציפוי:
2
יחידות
ביצים
1/2
כוס
מים
1
כף
רסק עגבניות
3-4
כפות
כפות קמח
לרוטב:
2
כפות
שמן
1
יחידה
בצל בינוני
קצוץ דק
1/4
כפית
צ'ילי גרוס
1/4
כפית
פלפל שחור
1
כפית
תבלין בהרט לקובה
מים
3
יחידות
שיני שום
קצוצות
1/2
כפית
כפית כורכום
טחון
2
כפות
רסק עגבניות
1
כפית
מלח
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
אופן הכנה:
  1. פורסים את תפוחי האדמה לפרוסות עבות מאוד. פורסים את הפרוסות כמו לסנדוויץ', כך שעדיין צד אחד מחובר. ממליחים ומניחים בצד כשעה.
  2. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים אותו.
  3. המלית: מערבבים את כל מרכיבי המלית. ממלאים את פרוסות תפוחי האדמה בנדיבות ומהדקים היטב.
  4. הציפוי: טורפים יחד את הביצים, המים והרסק, עד לקבלת תערובת אחידה. שמים את הקמח בצלוחית נפרדת. טובלים את תפוח האדמה הממולא בקמח משני הצדדים, מנערים עודפים, טובלים אותו בתערובת הביצים ומניחים בתבנית. חוזרים על התהליך עם יתר פרוסות תפוחי האדמה. משמנים כל מפרום במעט שמן ואופים בתנור 60-45 דקות עד להזהבה.
  5. הרוטב: מחממים את השמן על להבה נמוכה בסיר רחב ושטוח, מוסיפים את הבצל, הצ'ילי, הפלפל והבהרט, מערבבים ומטגנים עד לקבלת צבע זהוב בהיר.
  6. מוסיפים מים עד ל-3/4 מגובה הסיר, מוסיפים את יתר המרכיבים, מערבבים ומביאים לרתיחה. מסדרים את המפרום ואופים כ-15 דקות, עד שתפוחי האדמה מוכנים והרוטב מצומצם.
עוד מתכונים של דינה משה - תמצאו בבלוג שלה "דינה דיש"
פורסם לראשונה: 18:19, 12.10.23