אוכל
כשר
טבעוני
זמן הכנה
130 דקות
זמן כולל
140 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
10
מצרכים
9
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
מרכיבים:
4
חצילי חממה
בינוניים
6
כפות (90 מ"ל)
שמן זית
2
בצלים לבני
חתוכים לקוביות קטנות
4
כפות
פרוסות שקדים מולבנים
3
כפות
טחינה גולמית
2
כפות
מים קרים
3/4
כפית
מלח
להגשה:
1/2
כפית
פלפל שחור גרוס
שמן זית, לזילוף
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
אופן ההכנה:
  1. מחממים את התנור לחום המרבי במצב גריל ומרפדים תבנית בנייר אפייה. דוקרים כל חציל במזלג ב־5-4 מקומות ומניחים בתבנית. מניחים את התבנית בחלק העליון של התנור וקולים את החצילים 15 דקות. הופכים וקולים עוד 15 דקות. מצננים 2 דקות.
  2. מעבירים את החצילים לקרש חיתוך, פותחים אותם ובעזרת כף עץ מרוקנים את בשרם למסננת. מטפטפים על החצילים כמה טיפות מיץ לימון ומשאירים במסננת לפחות למשך שעה - ועדיף יותר.
  3. בינתיים מחממים במחבת 2 כפות שמן זית ומטגנים את הבצלים 10-8 דקות על להבה בינונית, עד השחמה.
  4. מחממים מחבת יבשה וקולים את השקדים 10-8 דקות על להבה נמוכה, עד הזהבה.
  5. מערבבים בקערת זכוכית את החצילים והבצלים עם שמן הזית שנותר, מיץ הלימון שנותר ויתר החומרים, למעט השקדים. מתקנים תיבול.
  6. מעבירים לצלחת הגשה, מפזרים מעל את השקדים הקלויים, מזלפים בנדיבות עוד שמן זית ומגישים.
לימור לניאדו תירוש היא מתכונאית, מחברת ספרי בישול ואשת אוכל