אופן ההכנה:
- מחממים את התנור לחום המרבי במצב גריל ומרפדים תבנית בנייר אפייה. דוקרים כל חציל במזלג ב־5-4 מקומות ומניחים בתבנית. מניחים את התבנית בחלק העליון של התנור וקולים את החצילים 15 דקות. הופכים וקולים עוד 15 דקות. מצננים 2 דקות.
- מעבירים את החצילים לקרש חיתוך, פותחים אותם ובעזרת כף עץ מרוקנים את בשרם למסננת. מטפטפים על החצילים כמה טיפות מיץ לימון ומשאירים במסננת לפחות למשך שעה - ועדיף יותר.
- בינתיים מחממים במחבת 2 כפות שמן זית ומטגנים את הבצלים 10-8 דקות על להבה בינונית, עד השחמה.
- מחממים מחבת יבשה וקולים את השקדים 10-8 דקות על להבה נמוכה, עד הזהבה.
- מערבבים בקערת זכוכית את החצילים והבצלים עם שמן הזית שנותר, מיץ הלימון שנותר ויתר החומרים, למעט השקדים. מתקנים תיבול.
- מעבירים לצלחת הגשה, מפזרים מעל את השקדים הקלויים, מזלפים בנדיבות עוד שמן זית ומגישים.
לימור לניאדו תירוש היא מתכונאית, מחברת ספרי בישול ואשת אוכל