אופן ההכנה:
- מחממים מראש את התנור לחום בינוני (180 מעלות) ומשמנים שתי תבניות עגולות בקוטר 20 ס"מ. אפשר לרפד את החלק התחתון שלהן בנייר אפייה.
- שמים במיקסר עם וו הגיטרה את החמאה הרכה עם הסוכר ומקציפים עד לקבלת תערובת אוורירית. לפעמים צריך לעצור ולגרוף את החמאה מהשוליים.
- מוסיפים את הביצים - ביצה אחת בכל פעם, ומקציפים עד שהיא נטמעת.
- מנפים יחד את הקמח ואבקת האפייה, ומקפלים בעדינות לתוך תערובת החמאה והביצים. עדיף את השלב הזה לעשות ביד, כדי לא להגזים בערבוב הקמח, מה שיפגע באווריריות העוגה (בגלל התפתחות של גלוטן, אבל לא ניכנס לזה. תאמינו לנו).
- מקפלים פנימה את החלב ותמצית הווניל.
- מחלקים את הבלילה באופן שווה בין התבניות, דופקים בעדינות את התבנית על משטח כדי ליישר את הבלילה.
- אופים 25 דקות או עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא נקי. מוציאים ומקררים.
- כשהעוגות קרות מנסרים עם סכין לחם גדולה כדי ליישר אותן. מניחים עוגה אחת על צלחת הגשה, מורחים אותה בשכבה של ריבת תות או פטל ואז בשכבה של קצפת. מניחים מעל את העוגה השנייה ובוזקים על הכל אבקת סוכר.