אופן ההכנה:
- מכינים את המילוי - מערבבים בקערה את כל המרכיבים של הקציצות עד לקבלת מסה אחידה. יוצרים קציצות במשקל של 40 גרם ונותנים להם לנוח כמה דקות במקרר.
- ממלאים - ממלאים את תחתיות הארטישוק במילוי. טובלים בקמח ומעבירים לצלחת עם ביצה טרופה עם מעט פפריקה. מטגנים עד להשחמה. מוציאים ומניחים בצד.
- מכינים את הרוטב - מחממים סיר רחב ונמוך עם השמן. מתחילים בטיגון קל של השום למשך עשר שניות. מוסיפים את עגבניות השרי הטחונות ולאחר מכן את כל שאר התבלינים.
- מוסיפים שתי כוסות מים ומבשלים תוך כדי ערבוב במשך 25 דקות עד שהרוטב מסמיך. מתקנים עם מלח.
- מכניסים את הקציצות לבישול בסיר במשך עשר דקות. מפזרים מעל חופן כוסברה, ומגישים.
אילון עמיר הוא השף של מסעדת "הבסטה" בתל אביב