קציצות ארטישוק, מסעדת הבסטה
כשר
זמן הכנה
20 דקות
זמן כולל
55 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
17
מצרכים
4
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
6
יחידות
לבבות ארטישוק
נקיים, מבושלים ומקוררים, אחרי שבושלו בסיר עם מים חמים במשך עשר דקות
300
גרם
פילה דג לבן (עדיף לוקוס)
קצוץ בסכין
2
כפות
שמן זית
1
יחידה
פרוסת לחם
רק החלק הלבן (ללא הקרום)
חופן
כוסברה
קצוצה
חופן
פטרוזיליה
קצוצה
1
כף
אריסה
1
יחידה
ביצה
טרופה
קמצוץ
מלח
קמצוץ
פלפל
רוטב אדום:
3
ק"ג
עגבניות שרי אדומות
טחונות במגי'מיקס במשך שתי דקות
1
כף
קימל
טחון לאבקה
2
כפות
פפריקה מרוקאית
5
שיניים
שום
קצוצות גס
3
כפות
זרעי כוסברה
טחונים
1
כפית
כמון
1/4
כוס
שמן רגיל
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
אופן ההכנה:
  1. מכינים את המילוי - מערבבים בקערה את כל המרכיבים של הקציצות עד לקבלת מסה אחידה. יוצרים קציצות במשקל של 40 גרם ונותנים להם לנוח כמה דקות במקרר.
  2. ממלאים - ממלאים את תחתיות הארטישוק במילוי. טובלים בקמח ומעבירים לצלחת עם ביצה טרופה עם מעט פפריקה. מטגנים עד להשחמה. מוציאים ומניחים בצד.
  3. מכינים את הרוטב - מחממים סיר רחב ונמוך עם השמן. מתחילים בטיגון קל של השום למשך עשר שניות. מוסיפים את עגבניות השרי הטחונות ולאחר מכן את כל שאר התבלינים.
  4. מוסיפים שתי כוסות מים ומבשלים תוך כדי ערבוב במשך 25 דקות עד שהרוטב מסמיך. מתקנים עם מלח.
  5. מכניסים את הקציצות לבישול בסיר במשך עשר דקות. מפזרים מעל חופן כוסברה, ומגישים.
אילון עמיר הוא השף של מסעדת "הבסטה" בתל אביב