מתכונים מרק אפונה יבשה עם שורש פטרוזיליה, שום ובצל סגול
כשר
טבעוני
זמן הכנה
15 דקות
זמן כולל
120 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
8
מצרכים
6
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
1
כוס
אפונה יבשה חצויה
מושרית 24 שעות במים, או אפונה טרייה (לא משרים אפונה טרייה)
3
בצלים קטנים-בינוניים
קלופים וחתוכים לקוביות
5
שיני שום
קלופות וחתוכות לפרוסות בינוניות
2
שורשי
פטרוזיליה
קלופים וחתוכים גס
מעט
שמן זית
מעט
מלח
מעט
פלפל שחור גרוס
אפשרות להגשה: קרוטונים
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
אופן ההכנה:
  1. מי שהחליט להשרות אפונה יבשה יש לו תהליך שאותו צריך להתחיל יום קודם - שוטפים את האפונה במים. מעבירים לקערה, יוצקים מים עד כיסוי ומשרים ‭24-7‬ שעות. מדי כמה שעות מסננים, שוטפים ומחליפים במים טריים. בתום ההשרייה מסננים, שוטפים ומניחים בצד.
  2. מתחילים להכין את המרק - מחממים בסיר בעל תחתית עבה 3 כפות שמן זית. כשהשמן חם, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שהוא זהוב קלות.
  3. מוסיפים את השום ועוד כף שמן זית ומערבבים. מנמיכים את עוצמת הלהבה ומטגנים כ-2‬ דקות נוספות, עד שגם השום מזהיב קלות (זהירות, שלא יישרף)‬.
  4. מוסיפים את שורשי הפטרוזיליה וכף נוספת של שמן זית, מערבבים ומטגנים ‭ 2-כ‬דקות.
  5. מוסיפים את האפונה ‭ 8-ו‬כוסות מים (2 ליטרים). מערבבים, מכסים ומביאים לרתיחה. כשהמים רותחים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים חצי שעה-שעתיים, עד שהאפונה רכה מאוד (משך הבישול תלוי במשך ההשרייה ובטריות האפונה. לאפונה טרייה מספיק חצי שעה).
  6. מסירים את הסיר מהכיריים, וטוחנים את המרק בעזרת בלנדר מוט או מעבד מזון. אם המרק סמיך מדי, מוסיפים מים.
  7. מחזירים את הסיר לכיריים ומביאים לרתיחה חוזרת. מנמיכים את הלהבה ומוסיפים מלח, פלפל ועוד ‭ 2-1‬ כפות שמן זית. טועמים ומתקנים תיבול. מסירים מהכיריים, ומגישים.