אופן ההכנה:
- להכנת הקציצות - לשים יחד כל המרכיבים לעיסה אחידה. יוצרים קציצות בגודל שזיף, מניחים במגש ומכניסים למקרר ל-20 דקות בערך.
- להכנת הרוטב - מחממים את שמן הזית בסיר רחב. מוסיפים את הפלפל האדום, העגבנייה המרוסקת והשום, ומבשלים תוך ערבוב כ-2 דקות. מוסיפים את רסק העגבניות, הכוסברה, הבזיליקום והתבלינים, ומבשלים כ-3 דקות נוספות תוך ערבוב.
- מוסיפים את המים, הגזר והפלפל החריף ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש, מוסיפים בזהירות את קציצות הדג ומכסים באופן חלקי. מבשלים כ-20 דקות.
- יוצקים על הקציצות בזהירות מהרוטב בעזרת כף ומבשלים 5 דקות נוספות, ללא כיסוי על מנת שהנוזלים יצטמצמו. מגישים עם לחם טרי או חלה.