אופן ההכנה:
- קולפים את הדלורית וחותכים אותה לקוביות. מבשלים במים רותחים כ-20 דקות, עד לריכוך.
- בינתיים מחממים את התנור ל-170 מעלות.
- מסננים את הדלורית, מעבירים אותה למעבד מזון וטוחנים. מוסיפים את השמן, הביצים, הסוכר, הקמח והחלב וטוחנים לבלילה חלקה.
- משמנים את התבנית. יוצקים לתוכה את הבלילה ומפזרים מעל את הערמונים והגבינה. אופים כ-30 דקות, עד שפשטידת הדלורית מתייצבת וקפיצית למגע.
אם רוצים להכין גרסה פרווה של פשטידת הדלורית הזאת, אפשר להחליף את החלב במיץ תפוזים או בחלב סויה - ואת הגבינה בטופו רך.
אפרת מוסקוביץ כותבת את הבלוג איך להרשים את חמותך