![פשטידת דלורית עם ערמונים וגבינת עזים](https://ynet-pic1.yit.co.il/cdn-cgi/image/f=auto,w=740,q=75/picserver5/crop_images/2023/08/24/BywDWbBTh/BywDWbBTh_0_19_980_589_0_large.jpg)
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
תבנית בקוטר 24 ס"מ או 8 תבניות אישיות בקוטר 9 ס"מ
1
יח'
דלורית בינונית
1/4
כוס
שמן
2
יח'
ביצים
1/4
כוס
סוכר
1/2
כוס
קמח
1/4
כוס
חלב
1
חב'
ערמונים קלופים, קצוצים גס
50
גרם
גבינת עזים חצי רכה (פטה, סנט מור וכדומה), מפוררת
:רשימת קניות עבור המתכון
פשטידת דלורית עם ערמונים וגבינת עזים
:קישור למתכון
https://www.ynet.co.il/food/article/bj2cclpenאופן ההכנה:
- קולפים את הדלורית וחותכים אותה לקוביות. מבשלים במים רותחים כ-20 דקות, עד לריכוך.
- בינתיים מחממים את התנור ל-170 מעלות.
- מסננים את הדלורית, מעבירים אותה למעבד מזון וטוחנים. מוסיפים את השמן, הביצים, הסוכר, הקמח והחלב וטוחנים לבלילה חלקה.
- משמנים את התבנית. יוצקים לתוכה את הבלילה ומפזרים מעל את הערמונים והגבינה. אופים כ-30 דקות, עד שפשטידת הדלורית מתייצבת וקפיצית למגע.
אם רוצים להכין גרסה פרווה של פשטידת הדלורית הזאת, אפשר להחליף את החלב במיץ תפוזים או בחלב סויה - ואת הגבינה בטופו רך.
אפרת מוסקוביץ כותבת את הבלוג איך להרשים את חמותך