פשטידת דלורית עם ערמונים וגבינת עזים
כשר
זמן הכנה
30 דקות
זמן כולל
80 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
8
מצרכים
8
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
תבנית בקוטר 24 ס"מ או 8 תבניות אישיות בקוטר 9 ס"מ
1
יח'
דלורית בינונית
1/4
כוס
שמן
2
יח'
ביצים
1/4
כוס
סוכר
1/2
כוס
קמח
1/4
כוס
חלב
1
חב'
ערמונים קלופים, קצוצים גס
50
גרם
גבינת עזים חצי רכה (פטה, סנט מור וכדומה), מפוררת
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
אופן ההכנה:
  1. קולפים את הדלורית וחותכים אותה לקוביות. מבשלים במים רותחים כ-20 דקות, עד לריכוך.
  2. בינתיים מחממים את התנור ל-170 מעלות.
  3. מסננים את הדלורית, מעבירים אותה למעבד מזון וטוחנים. מוסיפים את השמן, הביצים, הסוכר, הקמח והחלב וטוחנים לבלילה חלקה.
  4. משמנים את התבנית. יוצקים לתוכה את הבלילה ומפזרים מעל את הערמונים והגבינה. אופים כ-30 דקות, עד שפשטידת הדלורית מתייצבת וקפיצית למגע.
אם רוצים להכין גרסה פרווה של פשטידת הדלורית הזאת, אפשר להחליף את החלב במיץ תפוזים או בחלב סויה - ואת הגבינה בטופו רך.
אפרת מוסקוביץ כותבת את הבלוג איך להרשים את חמותך