כשר
זמן הכנה
30 דקות
זמן כולל
65 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
8
מצרכים
4
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
2
כוס
קמח מצה
2/3
כוס
שמן קנולה
2/3 1
כוס
מים רותחים
1
כפית
מלח
4
יחידות
ביצים
לקישוט:
חופן
עלי זעתר טרי
חופן
שומשום
חופן
קצח
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
אופן ההכנה:
  1. שמים בקערה את קמח המצה, המלח, המים רותחים והשמן ומעבדים עד לקבלת בצק אחיד.
  2. מוסיפים את הביצים (בכל פעם ביצה טרופה אחת), ולשים היטב עד לאיחוד הבצק.
  3. מרטיבים מעט את הידיים ויוצרים כדורים (בגודל כדור פינג פונג). טובלים או מגלגלים באחד הקישוטים (שומשום/ קצח/ עלי זעתר), ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
  4. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות, ואופים במשך 20 דקות בלי לפתוח את דלת התנור.
  5. מנמיכים את חום התנור ל-160 מעלות, ואופים כ-15 דקות נוספות עד שהלחמניות מזהיבות. מוציאים מהתנור, מצננים ומגישים.