אוכל
כשר
זמן הכנה
10 דקות
זמן כולל
25 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
8
מצרכים
10
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
3/4
כוס
(90 גרם) קמח מצה
3/4
כוס
(90 גרם) קמח תפוחי אדמה
אפשרות: 2 כפות קוקוס טחון
3
כפות
גדושות סוכר
2
כפות
סילאן או דבש
3
כפות
טחינה גולמית
1/3
כוס
(80 מ"ל) שמן
1
יחידה
ביצה קטנה, טרופה (לטבעונים: 5-2 כפות מים)
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
אופן ההכנה:
  1. מחממים את התנור ל-170 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
  2. מוסיפים את המרכיבים לקערה, תוך ערבוב, לפי הסדר שבו הם רשומים. את הביצה הטרופה (או המים) מוסיפים בהדרגה, עד שמתקבל בצק אחיד שאינו מתפרק.
  3. בעזרת ידיים רטובות יוצרים מהבצק כדורים בקוטר של כ-3 ס"מ. מניחים בתבנית ומשטחים לעוגיות בקוטר 5 ס"מ.
  4. אופים 15-13 דקות, עד שקצוות העוגיות מזהיבים. מניחים לעוגיות להתקרר לגמרי בתבנית (כשהן חמות הן עדיין לא יציבות).