שוק הכרמל בתל אביב הוא מקום שנדמה שכולם מכירים, אבל מתחבאות בו פינות מפתיעות - גם בשביל מי שכבר ראה וטעם הכול. עשינו סיבוב, שאלנו, התעניינו ובעיקר טעמנו - והגענו לחמישה מקומות ששווה להכיר.
מקומות מומלצים בשוק הכרמל
(צילום ועריכה: ספיר גורדו)

מרכז הסנדוויץ' הטוניסאי דאלי

המקום הזה הוא חלק מההיסטוריה של שוק הכרמל – משפחת דאלי לוי נמצאת כאן כבר 70 שנה, עוד מימי חנות הפירות והירקות שלהם. עם הזמן החנות הפכה לדוכן אוכל, אבל השורשים נשארו: אוכל פשוט, טעים ומלא אהבה.
האבא, משה, בן 76, עדיין מכין בעצמו את הכריכים – שזה כבר סיפור בפני עצמו, והחוויה במקום היא ביתית ומזמינה. ממש כמו שוק של פעם.
הכוכב הראשי הוא הכריך הטוניסאי – עשיר, משביע ומורכב בדיוק שמרגישים בכל ביס. ואם זה לא מספיק, יש גם שקשוקה, פלאפל, סביח ושניצל. המקום הזה הוא לא רק אוכל, הוא חוויה של טעמים וזיכרונות ששווה לחזור אליהם שוב ושוב.
ומה לגבי המחירים? נגישים ונוחים, בין 18 ל-35 שקלים.
מל"ן 47 א'-ה' 17:30-08:00
6 צפייה בגלריה
שוק הכרמל
שוק הכרמל
משה מכין את הכריכים
(צילום: ספיר גורדו)

חומוס הכרמל

דרכו של אודי בעולם החומוס החלה לפני שנים רבות, בחומוסייה המשפחתית שפעלה בכרם התימנים במשך 60 שנה. היום הוא נמצא בחומוס הכרמל, בלב השוק, ועדיין שומר על אותה רוח פשוטה ונוסטלגית.
המקום לא מפואר, אבל יש בו בדיוק מה שצריך: אווירה חמה, יחס אישי ומרחב נעים עם מזגן. החומוס חמים, הפיתות רכות, והאוכל כולו ביתי ומשביע. המחירים נמוכים: מנת חומוס ב-25 שקלים, מרק ב-20 שקלים, אורז שעועית ב-20 שקלים. מקום פשוט וטוב.
הכרמל 11 א'-ה' 16:00-08:00, ו' 15:30-08:00
6 צפייה בגלריה
חומוס הכרמל
חומוס הכרמל
פשוט וטוב. חומוס הכרמל
(צילום: ספיר גורדו)

רוסתום הדייג

רוסתום הדייג הוא מוסד קולינרי שפועל בשוק הכרמל כבר כמעט עשור, עם שורשים שהחלו ביפו לפני כ-20 שנה. שיתוף הפעולה עם השף אלעד אמיתי בשש השנים האחרונות יצר סינרגיה מושלמת: דגים טריים מהים, מנות יצירתיות וטעמים מעולים.
המקום קטן, צפוף ודינמי, והישיבה מסביב לפלנצ'ה מאפשרת צפייה מקרוב בעשייה המדויקת. כל מנה עשויה מחומרי גלם טריים הישר מהים, עם סביצ'ה שמשתנה לפי העונה, כריך דייגים מענג ופירות ים מטוגנים.
אמנם תצטרכו לעמוד בתור, אבל זה לגמרי שווה את זה – בכל ביס. המחירים נעים בין 50 ל-60 שקלים למנה, תמורה מעולה עבור החוויה והאיכות.
שפ"ר 1 א'-ה' 16:30-11:030, ו' 16:00-11:00
6 צפייה בגלריה
רוסתום הדייג
רוסתום הדייג
טרי טרי. רוסתום הדייג
(צילום: ספיר גורדו)

המאפייה התימנית

המאפייה התימנית פועלת כבר 60 שנה, ומנוהלת כיום על ידי שרון מלחי, הדור השלישי למשפחת מלחי. היא החלה את דרכה עם סלוף לחוח, וכיום מציעה מגוון מאפים תימניים מסורתיים, כמו קובנה רכה ומנחמת, לחוח טרי ועוד הפתעות.
המאפים כאן עשויים באהבה ובמיטב המסורת, מוגשים חמים ובשפע. המקום שוכן באחת הסמטאות השקטות, הרחק מהרעש של השוק, ומושך מבקרים מכל הארץ – החל מסועדים פרטיים ועד מסעדות וברים שרוכשים ממנו את המאפים.
המחירים נוחים, עם קלאסיקות שמתחילות מ-10 שקלים בלבד. יום שישי עמוס במיוחד, אז כדאי להגיע מוקדם כדי לא לפספס את המאפים הנחשקים ביותר.
נחליאל 11 א'-ד' 17:00-07:00, ה' פתוח במשך 24 שעות, ו' 15:30-00:00
6 צפייה בגלריה
שוק הכרמל
שוק הכרמל
מאפים שכולם אוהבים. המאפייה התימנית
(צילום: ספיר גורדו)

6 צפייה בגלריה
שוק הכרמל
שוק הכרמל
(צילום: ספיר גורדו)

הדוכן של תקווה

הדוכן של תקווה הוא תחנת חובה למי שמחפש רענון בריא בלב השוק. כל מיץ כאן עשוי 100% פרי וירק, ללא סוכר, אבקות או תוספים. המיצים נסחטים במקום, מול הלקוח, וכוללים שורשים כמו ג'ינג'ר וכורכום, להשלמת הערך הבריאותי.
תקווה, שמכנה את עצמה "הזקנה שבחבורה", מכירה את השוק מקרוב כבר שנים, והיא נהנית במיוחד מהדור החדש והצעיר של הלקוחות שמגיעים אליה. עם חיוך, חום אישי והרבה ניסיון, היא מתאימה לכל אחד את המיץ המדויק – להנגאובר, כאב גרון, או פשוט לשדרוג היום.
6 צפייה בגלריה
דוכן מיצים בשוק הכרמל
דוכן מיצים בשוק הכרמל
עצירה קטנה, ואתם מסודרים. הדוכן של תקווה
(צילום: ספיר גורדו)
הלקוחות נאמנים ומגוונים, בכל הגילאים והרקעים. המחירים המחירים נעים בין 20 ל-40 שקלים. עצירה קטנה כאן, ואתם מסודרים להמשך היום.
רמב"ם 2 א'-ה' 18:00-08:30