נירה ורותי רוסו
כשר
צמחוני
זמן הכנה
35 דקות
זמן כולל
40 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
12
מצרכים
4
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
החומרים:
2
בצלים
קלופים ופרוסים
1
גמבה
נקייה מגרעינים, פרוסה לרצועות
3
כפות
שמן זית
1
שן שום
קלופה ופרוסה
230
גרם
שעועית מבושלת
2
כוסות
עגבניות מרוסקות
מלח ופלפל בנדיבות
1
פלפל חריף
למי שאוהב
4
ביצים
150
גרם
גבינת קשקבל מגוררת
כמה ענפים של מרווה/אורגנו/תימין
להגשה:
פרוסות של חלה קלויה
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
אופן הכנה: 1. מחממים מראש תנור לחום עליון של 180 מעלות. 2. מחממים במחבת טובה - עם שוליים גבוהים שמתאימה גם לתנור - את השמן עם הבצל הפרוס עד שהוא מתרכך, כ־10 דקות. 3. מוסיפים את הגמבה ומבשלים עוד 5 דקות ביחד. 4. מוסיפים את השום, השעועית והעגבניות (והפלפל החריף - מי שרוצה). מתבלים במלח ובפלפל ביד רחבה. 5. מכסים את המחבת ומבשלים עוד 5 דקות. מערבבים היטב. 6. שוברים את הביצים פנימה, אחת־אחת, מכסים ומבשלים 3 דקות. 7. מפזרים את הקשקבל מלמעלה, מוסיפים את עשבי התיבול ומכניסים לתנור ל־3 דקות נוספות או עד שהקשקבל נמסה. 8. מגישים מיד עם פרוסות של חלה קלויה. כדאי לדעת: תבשיל קטניות אוהב מאוד ערימה של בצל מקורמל וזהוב וגזרים קצוצים שיוסיפו ביחד מתיקות טבעית ללא גרם של סוכר לבן. אנחנו נדאג לכבד עם עשבי תיבול טריים כמו מרווה ותימין ואז נשלוט במרקם באמצעות הנוזלים שנוסיף - תוספת נוזלים קלה לנזיד, תוספת מכובדת יותר למרק. הנוזלים יכולים להיות מים או מרק צח.