אופן הכנה:
1. מחממים מראש תנור לחום עליון של 180 מעלות.
2. מחממים במחבת טובה - עם שוליים גבוהים שמתאימה גם לתנור - את השמן עם הבצל הפרוס עד שהוא מתרכך, כ־10 דקות.
3. מוסיפים את הגמבה ומבשלים עוד 5 דקות ביחד.
4. מוסיפים את השום, השעועית והעגבניות (והפלפל החריף - מי שרוצה). מתבלים במלח ובפלפל ביד רחבה.
5. מכסים את המחבת ומבשלים עוד 5 דקות. מערבבים היטב.
6. שוברים את הביצים פנימה, אחת־אחת, מכסים ומבשלים 3 דקות.
7. מפזרים את הקשקבל מלמעלה, מוסיפים את עשבי התיבול ומכניסים לתנור ל־3 דקות נוספות או עד שהקשקבל נמסה.
8. מגישים מיד עם פרוסות של חלה קלויה.
כדאי לדעת:
תבשיל קטניות אוהב מאוד ערימה של בצל מקורמל וזהוב וגזרים קצוצים שיוסיפו ביחד מתיקות טבעית ללא גרם של סוכר לבן. אנחנו נדאג לכבד עם עשבי תיבול טריים כמו מרווה ותימין ואז נשלוט במרקם באמצעות הנוזלים שנוסיף - תוספת נוזלים קלה לנזיד, תוספת מכובדת יותר למרק. הנוזלים יכולים להיות מים או מרק צח.