אוכל
כשר
צמחוני
זמן הכנה
10 דקות
זמן כולל
60 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
13
מצרכים
8
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
2 תבניות אינגליש קייק או תבנית בבקה
150
מ"ל (2/3 כוס)
מים
200
מ"ל (1 כוס)
שמן קנולה
200
גרם (1 כוס)
דבש
50
גרם (1/4 כוס)
ריבת שזיפים שחורים
4
יחידות
ביצים
250
גרם (1/4 1 כוסות)
סוכר
300
גרם (1/2 1 כוסות)
קמח
9
גרם (כ-2 כפיות)
אבקת אפייה
10
גרם (כ-2 כפיות)
סודה לשתייה
5
גרם (1 כפית)
קינמון, טחון
2
גרם (1/4 כפית)
אבקת ציפורן
5
יחידות
תפוחי עץ מסוג פינק ליידי, חתוכים לקוביות קטנות
50
גרם
אגוזי לוז גרוסים
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
אופן הכנה:
מחממים את התנור ל-150 מעלות. משמנים את התבנית/התבניות.
  1. שמים בסיר את המים ואת השמן. מחממים אך לא מביאים עד לרתיחה. מסירים מן האש ומוסיפים את הדבש ואת הריבה. מערבבים עד לקבלת תערובת חלקה ומניחים בצד.
  2. מקציפים את הביצים עד לקבלת קצף יציב תוך כדי הוספה הדרגתית של הסוכר.
  3. מנפים את הקמח לתוך קצף הביצים, תוך כדי ערבוב עם לקקן.
  4. מוסיפים את התערובת עם הדבש ומקפלים אותה פנימה בעדינות.
  5. מוסיפים פנימה את אבקת האפייה, אבקת הסודה, הקינמון והציפורן, מקפלים גם אותם בעדינות ויוצקים את הבלילה לתבנית.
  6. מפזרים מעל את קוביות התפוחים והאגוזים ומכניסים לתנור.
  7. אופים כ-50 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה, יוצא יבש.