סלט קינואה עם חצילים מטוגנים וגרעינים קלויים
כשר
צמחוני
זמן הכנה
10 דקות
זמן כולל
50 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
23
מצרכים
8
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
לסלט:
2/3 4
כוסות (1080 מ"ל)
מים
2
כוסות (380 גרם)
קינואה
1
יחידה
חציל, חתוך לקוביות בגודל 2 ס"מ
1/2
כפית
מלח גס
1/2
כפית
פלפל שחור גרוס
1
יחידה
ענף טימין
3
כפות
שמן זית
1/2
כוס
תערובת של גרעיני דלעת וחמנייה
10
יחידות
משמשים מיובשים, חתוכים לרצועות
1/2
צרור
פטרוזיליה, קצוצה גס
1
יחידה
גבעול סלרי או מלפפון קטן עם הקליפה, קצוץ דק
1/2
יחידה
בצל סגול, פרוס דק
חופן
אגוזי מלך, קצוצים גס
אפשרות: 1 פלפל ירוק חריף, חתוך לרצועות
קורט
מלח
קורט
פלפל שחור גרוס
לרוטב:
2
כפות
דבש
1
כף
חרדל גרגירים
6
כפות
מיץ לימון
8
כפות
שמן זית
1
יחידה
שן שום, כתושה
1
כפית
מלח
1/4
כפית
פלפל שחור גרוס
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
אופן ההכנה:
  1. מחממים את התנור ל-190 מעלות.
  2. מרתיחים את המים בסיר, מוסיפים את הקינואה ומבשלים כ-10 דקות, עד שהיא מתרככת ומופיע עיגול מסביב לנקודה שבמרכז. מסננים ומפזרים על נייר אפייה, כדי שהקינואה תתקרר היטב.
  3. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומניחים בה את קוביות החציל. מתבלים במלח, הפלפל, הטימין ו-2 כפות משמן הזית, ומערבבים. משטחים את הקוביות בתבנית ואופים כ-30 דקות, עד שהן משחימות ומתרככות.
  4. מחממים את המחבת ומוסיפים את הגרעינים וכף שמן הזית הנותרת. קולים דקה-שתיים, עד שגרעין אחד קופץ במחבת. מתבלים במלח ובפלפל, מערבבים ומשטחים על נייר אפייה, לצינון.
  5. הרוטב - מערבבים את כל מרכיביו (אפשר להכין מראש ולשמור עד 5 ימים במקרר).
  6. שמים בקערה את הקינואה ואת שאר מרכיבי הסלט, למעט הגרעינים והרוטב. מערבבים היטב.
  7. מוסיפים לסלט הקינואה חלק מהרוטב, מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול, אם צריך. מוסיפים את הגרעינים הקלויים ומגישים (אפשר לשמור את הסלט במקרר עד 3 ימים).
  • כשר לפסח לאוכלי קטניות

עוד מתכונים של מירב גביש בבלוג גבישס