אופן ההכנה:
- מחממים את התנור ל-190 מעלות.
- מרתיחים את המים בסיר, מוסיפים את הקינואה ומבשלים כ-10 דקות, עד שהיא מתרככת ומופיע עיגול מסביב לנקודה שבמרכז. מסננים ומפזרים על נייר אפייה, כדי שהקינואה תתקרר היטב.
- מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומניחים בה את קוביות החציל. מתבלים במלח, הפלפל, הטימין ו-2 כפות משמן הזית, ומערבבים. משטחים את הקוביות בתבנית ואופים כ-30 דקות, עד שהן משחימות ומתרככות.
- מחממים את המחבת ומוסיפים את הגרעינים וכף שמן הזית הנותרת. קולים דקה-שתיים, עד שגרעין אחד קופץ במחבת. מתבלים במלח ובפלפל, מערבבים ומשטחים על נייר אפייה, לצינון.
- הרוטב - מערבבים את כל מרכיביו (אפשר להכין מראש ולשמור עד 5 ימים במקרר).
- שמים בקערה את הקינואה ואת שאר מרכיבי הסלט, למעט הגרעינים והרוטב. מערבבים היטב.
- מוסיפים לסלט הקינואה חלק מהרוטב, מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול, אם צריך. מוסיפים את הגרעינים הקלויים ומגישים (אפשר לשמור את הסלט במקרר עד 3 ימים).
- כשר לפסח לאוכלי קטניות
עוד מתכונים של מירב גביש בבלוג גבישס