איך מערבבים?
- מסירים את החלק הירוק של הכרישה, שוטפים ומייבשים היטב. פורסים לטבעות דקות ומניחים בקערה. מוסיפים את הקמח והפלפל השחור, ובעזרת הידים מערבבים קלות (המטרה שכל טבעות הכרישה יהיו מקומחות).
- מחממים את השמן במחבת ומטגנים את טבעות הכרישה המקומחות. כאשר הכרישה מוזהבת ושחומה מסירים מהשמן ומניחים על נייר סופג לספיחת עודפי הטיגון. מניחים בצד עד להרכבת הסלט - ומרחיקים ידיים טועמות.
- את עלי המנגולד שוטפים ומייבשים היטב. בעזרת סכין מסירים את אדרת העלה - החלק הלבן במרכזו, קוצצים את החלק הירוק לרצועות דקיקות, ומעבירים לקערת ערבוב.
- את התפוח חותכים לגפרורים דקיקים (אפשר להשתמש במנדולינה - ואם בחרתם לעבוד עם מנדולינה בבקשה נקטו משנה זהירות). פורסים את התפוח לפרוסות דקות ככל האפשר. חותכים את הפרוסות בצורה אלכסונית לרצועות דקיקות, ומעבירים לקערת הערבוב.
- מפרידים את עלי הכוסברה והנענע מן הגבעולים הגסים. שוטפים, מייבשים, קוצצים גס, ומוסיפים לקערת הערבוב.
- קולים על מחבת לוהטת ויבשה את הצנובר עד להזהבה, מקפידים לנענע את המחבת כדי למנוע חריכה של הצנובר. מוציאים מהמחבת, מצננים ומוסיפים גם כן לקערת הערבוב.
- בקערית קטנה מערבבים את הדבש, החומץ ומיץ הלימון. ברגע שהנוזלים מתאחדים מוסיפים את שמן הזית בזילוף איטי, תוך כדי בחישה. מוסיפים את השום הכתוש, המלח והפלפל.
- את הרוטב ואת צ'יפס הכרישה מערבבים אל תוך הסלט סמוך ככל שינתן להגשה, מעבירים לצלחת הגשה, ומגישים.
להגשה: רצוי לשמור קצת מצ'יפס הכרישה בצד ולפזר מעל הסלט בשביל לקבל אקסטרה מחמאות.