כרישה וסלט קצוץ
כשר
זמן הכנה
10 דקות
זמן כולל
20 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
16
מצרכים
2
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
המצרכים:
1
יח'
צרור מנגולד
1
יח'
תפוח עץ ירוק
20
יח'
גבעולי כוסברה
2
יח'
גבעולי נענע
חופן צנובר
לצ'יפס כרישה :
1
יח'
כרישה
1
כף
קמח גדושה
1/4
כפית
פלפל שחור גרוס
1/2
כוס
שמן לטיגון
לרוטב :
1/3
כוס
שמן זית
1/2
יח'
לימון סחוט למיץ
2
כפות
דבש
1
יח'
שן שום, כתושה
1
כף
חומץ
1/2
כפית
מלח גס
1/4
כפית
פלפל שחור גרוס
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות

איך מערבבים?
  1. מסירים את החלק הירוק של הכרישה, שוטפים ומייבשים היטב. פורסים לטבעות דקות ומניחים בקערה. מוסיפים את הקמח והפלפל השחור, ובעזרת הידים מערבבים קלות (המטרה שכל טבעות הכרישה יהיו מקומחות).
  2. מחממים את השמן במחבת ומטגנים את טבעות הכרישה המקומחות. כאשר הכרישה מוזהבת ושחומה מסירים מהשמן ומניחים על נייר סופג לספיחת עודפי הטיגון. מניחים בצד עד להרכבת הסלט - ומרחיקים ידיים טועמות.
  3. את עלי המנגולד שוטפים ומייבשים היטב. בעזרת סכין מסירים את אדרת העלה - החלק הלבן במרכזו, קוצצים את החלק הירוק לרצועות דקיקות, ומעבירים לקערת ערבוב.
  4. את התפוח חותכים לגפרורים דקיקים (אפשר להשתמש במנדולינה - ואם בחרתם לעבוד עם מנדולינה בבקשה נקטו משנה זהירות). פורסים את התפוח לפרוסות דקות ככל האפשר. חותכים את הפרוסות בצורה אלכסונית לרצועות דקיקות, ומעבירים לקערת הערבוב.
  5. מפרידים את עלי הכוסברה והנענע מן הגבעולים הגסים. שוטפים, מייבשים, קוצצים גס, ומוסיפים לקערת הערבוב.
  6. קולים על מחבת לוהטת ויבשה את הצנובר עד להזהבה, מקפידים לנענע את המחבת כדי למנוע חריכה של הצנובר. מוציאים מהמחבת, מצננים ומוסיפים גם כן לקערת הערבוב.
  7. בקערית קטנה מערבבים את הדבש, החומץ ומיץ הלימון. ברגע שהנוזלים מתאחדים מוסיפים את שמן הזית בזילוף איטי, תוך כדי בחישה. מוסיפים את השום הכתוש, המלח והפלפל.
  8. את הרוטב ואת צ'יפס הכרישה מערבבים אל תוך הסלט סמוך ככל שינתן להגשה, מעבירים לצלחת הגשה, ומגישים.
להגשה: רצוי לשמור קצת מצ'יפס הכרישה בצד ולפזר מעל הסלט בשביל לקבל אקסטרה מחמאות.