![אוכל](https://ynet-pic1.yit.co.il/cdn-cgi/image/f=auto,w=740,q=75/picserver5/crop_images/2019/03/28/9151080/9151080_0_193_2996_1800_0_large.jpg)
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
4
יח'
בטטות גדולות (800 גרם)
250
גרם
דלעת
1
יח'
בצל בינוני
2-3
כפות
שמן זית לטיגון
2
כפיות
מלח
1
כוס
(240 מ"ל) מיץ תפוזים סחוט
להגשה: גרעיני דלעת
:רשימת קניות עבור המתכון
מתכון מושלם למרק כתום עם מיץ תפוזים
:קישור למתכון
https://www.ynet.co.il/food/article/bji11cvps3אופן ההכנה:
- מקלפים את הבטטות, הדלעת והבצל. קוצצים את הבצל דק וחותכים את הבטטה והדלעת לחתיכות גדולות.
- מחממים את שמן הזית בסיר גדול, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד להזהבה. מוסיפים את הבטטות, הדלעת, מלח ומים רק עד לכיסוי הירקות. מערבבים, מכסים ומביאים לרתיחה.
- מעבירים את הסיר ללהבה נמוכה ומבשלים כחצי שעה, עד שהבטטות רכות. מסירים את הסיר מהכיריים וטוחנים את המרק באמצעות בלנדר מוט עד לקבלת מרקם חלק. מוסיפים את מיץ התפוזים ומערבבים.
- יוצקים את המרק לקעריות, מעטרים כל מנה בגרעיני דלעת ומגישים.