אופן ההכנה:
- מקלפים את הבטטות, הדלעת והבצל. קוצצים את הבצל דק וחותכים את הבטטה והדלעת לחתיכות גדולות.
- מחממים את שמן הזית בסיר גדול, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד להזהבה. מוסיפים את הבטטות, הדלעת, מלח ומים רק עד לכיסוי הירקות. מערבבים, מכסים ומביאים לרתיחה.
- מעבירים את הסיר ללהבה נמוכה ומבשלים כחצי שעה, עד שהבטטות רכות. מסירים את הסיר מהכיריים וטוחנים את המרק באמצעות בלנדר מוט עד לקבלת מרקם חלק. מוסיפים את מיץ התפוזים ומערבבים.
- יוצקים את המרק לקעריות, מעטרים כל מנה בגרעיני דלעת ומגישים.