עוגת פירות יבשים לט"ו בשבט
כשר
זמן הכנה
20 דקות
זמן כולל
95 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
10
מצרכים
10
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
תבנית קוגלהוף או תבנית בקוטר 26 ס"מ
2
כוסות
‭2 +‬ כפות (300‬ גרם) קמח תופח
1/2
כפית
מלח דק
5
יח'
5 תאנים מיובשות,‬ חתוכות לשש
5
יח'
משמשים מיובשים, חתוכים לרבעים
8
יח'
שזיפים מיובשים, מגולענים וחתוכים לרבעים
1/4 1
כוסות
(250 גרם) סוכר דמררה
300
גרם
חמאה, מומסת
קליפה מגוררת מתפוז אחד
קליפה מגוררת מלימון אחד
6
יח'
ביצים
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
אופן ההכנה:
  1. מחממים את התנור ל-170 מעלות ומשמנים את התבנית.
  2. מנפים לקערה את הקמח והמלח. שמים את הפירות היבשים בכלי, מפזרים עליהם כף אחת מתערובת הקמח ומערבבים היטב.
  3. מתקינים במיקסר את וו הגיטרה (אפשר להכין את העוגה גם עם מיקסר ידני). שמים בקערת המיקסר את הסוכר, החמאה והקליפות המגוררות, ומעבדים כ-4 דקות במהירות בינונית. מוסיפים את הביצים בהדרגה, זו אחר זו (מחכים בכל פעם שהקודמת תיטמע בעיסה).
  4. מוסיפים את הקמח ומערבלים כ-5 שניות. מוסיפים את הפירות היבשים ומערבלים קצרות, רק עד שהעיסה אחידה.
  5. מעבירים לתבנית, מיישרים ואופים כשעה-שעה ורבע, עד שהעוגה יציבה וזהובה, וקיסם הננעץ בה יוצא עם פירורים לחים. מצננים ומגישים.
טיפים:
  • שומרים מכוסה עד שבוע בטמפרטורת החדר.
  • אפשר לשחק עם הפירות היבשים, להוסיף לדר במקום משמש או להוסיף אננס מיובש וחמוציות למי שרוצה חמצמצות.