![עוגת פירות יבשים לט"ו בשבט](https://ynet-pic1.yit.co.il/cdn-cgi/image/f=auto,w=740,q=75/picserver5/crop_images/2023/08/24/HkPqblrTh/HkPqblrTh_0_139_837_503_0_large.jpg)
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
תבנית קוגלהוף או תבנית בקוטר 26 ס"מ
2
כוסות
2 + כפות (300 גרם) קמח תופח
1/2
כפית
מלח דק
5
יח'
5 תאנים מיובשות, חתוכות לשש
5
יח'
משמשים מיובשים, חתוכים לרבעים
8
יח'
שזיפים מיובשים, מגולענים וחתוכים לרבעים
1/4 1
כוסות
(250 גרם) סוכר דמררה
300
גרם
חמאה, מומסת
קליפה מגוררת מתפוז אחד
קליפה מגוררת מלימון אחד
6
יח'
ביצים
:רשימת קניות עבור המתכון
אוורירית ועסיסית: עוגת פירות יבשים לט"ו בשבט
:קישור למתכון
https://www.ynet.co.il/food/article/bjj3ryugnאופן ההכנה:
- מחממים את התנור ל-170 מעלות ומשמנים את התבנית.
- מנפים לקערה את הקמח והמלח. שמים את הפירות היבשים בכלי, מפזרים עליהם כף אחת מתערובת הקמח ומערבבים היטב.
- מתקינים במיקסר את וו הגיטרה (אפשר להכין את העוגה גם עם מיקסר ידני). שמים בקערת המיקסר את הסוכר, החמאה והקליפות המגוררות, ומעבדים כ-4 דקות במהירות בינונית. מוסיפים את הביצים בהדרגה, זו אחר זו (מחכים בכל פעם שהקודמת תיטמע בעיסה).
- מוסיפים את הקמח ומערבלים כ-5 שניות. מוסיפים את הפירות היבשים ומערבלים קצרות, רק עד שהעיסה אחידה.
- מעבירים לתבנית, מיישרים ואופים כשעה-שעה ורבע, עד שהעוגה יציבה וזהובה, וקיסם הננעץ בה יוצא עם פירורים לחים. מצננים ומגישים.
טיפים:
- שומרים מכוסה עד שבוע בטמפרטורת החדר.
- אפשר לשחק עם הפירות היבשים, להוסיף לדר במקום משמש או להוסיף אננס מיובש וחמוציות למי שרוצה חמצמצות.