"פיצה" ללא בצק על בסיס חציל בתנור
כשר
זמן הכנה
30 דקות
זמן כולל
60 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
7
"פיצה" ללא בצק על בסיס חציל בתנור
(צילום: דורית מנו-טל אור)
מצרכים
10
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
2-3
יח'
חצילים מוארכים
2
יח'
ביצים
2
כוסות
פירורי לחם
150
גרם
גבינה מלוחה, מפוררת
1
כף
גבינה לבנה
100
גרם
גבינה צהובה, מגוררת
לקישוט: פרוסות עגבנייה, זיתים
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
אופן ההכנה:
  1. מחממים את התנור ל-200 מעלות.
  2. חותכים את החצילים לפרוסות בעובי של כ-1 ס"מ.
  3. טורפים את אחת הביצים בקערית ומפזרים את פירורי הלחם בקערית שנייה.
  4. טובלים את פרוסות החציל בביצה, ולאחר מכן בפירורי הלחם. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
  5. אופים 20-15 דקות, עד שהחצילים מזהיבים. מוציאים מהתנור אך לא מכבים אותו.
  6. מערבבים את הגבינה המלוחה, הגבינה הלבנה והביצה הנותרת, ומורחים על החצילים. מפזרים מעל את הגבינה הצהובה ומקשטים בפרוסות עגבנייה ובזיתים.
  7. אופים כ-10 דקות נוספות, עד שהגבינה נמסה ומבעבעת. מגישים חם.