
"פיצה" ללא בצק על בסיס חציל בתנור
(צילום: דורית מנו-טל אור)
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
2-3
יח'
חצילים מוארכים
2
יח'
ביצים
2
כוסות
פירורי לחם
150
גרם
גבינה מלוחה, מפוררת
1
כף
גבינה לבנה
100
גרם
גבינה צהובה, מגוררת
לקישוט: פרוסות עגבנייה, זיתים
:רשימת קניות עבור המתכון
מתכון פטנט: "פיצה" ללא בצק על חצילים אפויים בתנור
:קישור למתכון
https://www.ynet.co.il/food/article/bjjvynok2אופן ההכנה:
- מחממים את התנור ל-200 מעלות.
- חותכים את החצילים לפרוסות בעובי של כ-1 ס"מ.
- טורפים את אחת הביצים בקערית ומפזרים את פירורי הלחם בקערית שנייה.
- טובלים את פרוסות החציל בביצה, ולאחר מכן בפירורי הלחם. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
- אופים 20-15 דקות, עד שהחצילים מזהיבים. מוציאים מהתנור אך לא מכבים אותו.
- מערבבים את הגבינה המלוחה, הגבינה הלבנה והביצה הנותרת, ומורחים על החצילים. מפזרים מעל את הגבינה הצהובה ומקשטים בפרוסות עגבנייה ובזיתים.
- אופים כ-10 דקות נוספות, עד שהגבינה נמסה ומבעבעת. מגישים חם.