מרק עוף

לייזה פאנלים
אין מרק עוף אחד - כל אחד והמרק עוף שלו. יש כאלה שמשנים את המתכון עם הזמן, מושפעים מעדות אחרות, מוסיפים ומנסים או סתם לא מגלים את סוד תמצית הזהב. זה מתכון לסיר המרק במשפחתנו והוא כה טעים ומרגיע ותמיד מקובל על כולם מקטן ועד גדול.
המצרכים (לסיר של 6 ליטר מרק):
למרק - 2 כרעיים עוף 2 כנפיים 2 גזרים אופציונלי: חתיכת דלעת 2 קישואים 2 בצלים לבנים בינוניים 1 תפוח אדמה 4 גבעולי סלרי צרור שמיר ופטרוזיליה 1 שורש פטרוזיליה 1 כף גדושה של מלח ים פלפל שחור
לקניידלעך (כ-20 כופתאות) - 1 חבילת קמח מצה (200 גר’) 2 ביצים 1/4 כוס שמן רגיל 1 כפית מלח פלפל שחור לפי טעם 1/2 1 כוס מים או מי מרק או מי סודה למי שאוהב קניידלעך אווריריים: 1/8 כפית אבקת סודה לשתייה
7 צפייה בגלריה
פודיז לפסח לייזה פאנלים, איתיאלה היאט, רון יוחננוב ומורן גיל
פודיז לפסח לייזה פאנלים, איתיאלה היאט, רון יוחננוב ומורן גיל
(צילום: עידן מלכה)
אופן ההכנה:
  1. להכנת המרק - מרתיחים בסיר את הכרעיים עוף ואת הכנפיים. לאחר ההרתחה מרוקנים את המים ומוסיפים מחדש מים נקיים. לאחר מכן חותכים את הגזרים ומוסיפים אותם, יחד עם חתיכת הדלעת. חותכים את הקישואים בצורה גסה ומוסיפים לסיר. מוסיפים את הבצלים הלבנים. מקלפים את תפוח האדמה, חוצים לשניים ומוסיפים לסיר.
  2. מכניסים לסיר 4 גבעולי סלרי עם העלים לאחר חיתוך גס, את זר השמיר והפטרוזיליה, שורש פטרוזיליה, ומתבלים בכף גדושה של מלח ים ופלפל שחור.
  3. נותנים לסיר לרתוח ולהתערבב על אש קטנה כשעתיים, חשוב להקפיד על צמצום המרק לטעם.
  4. הטריק של לייזה פאנלים: אפשר לדלות מסיר המרק המבושל תפוח אדמה מבושל + רבע בצל מבושל + חתיכת קישוא מבושל, מרסקים היטב את הירקות הרכים ומוסיפים לקניידלעך.
  5. להכנת הקניידלעך - מקציפים עם מזלג את הביצים עם השמן לאט לאט עד שנהיה מעט תפוח, מוסיפים מים, קמח מצה, כפית מלח, חצי כפית פלפל שחור ואת ירקות המרק המעוכים, לשים את התערובת. התערובת צריכה להיות משחתית, לא קשה ולא נוזלית. אם היא בכל זאת קשה מדי, מוסיפים עוד מים. נותנים לה לנוח במשך 10 דקות.
  6. מורחים את הידיים בשמן ויוצרים כדורים בערך בגודל כדור פינג פונג.
  7. בינתיים מרתיחים סיר עמוק מלא מים עם כף מלח, כשהמים מגיעים לרתיחה חזקה מכניסים את כדורי הקניידלעך למים הרותחים. מהרגע שהכדורים יצופו להם במים, מחכים עוד 5 דקות ואז מוציאים לקערה משומנת בשמן רגיל.
7 צפייה בגלריה
פודיז לפסח לייזה פאנלים, איתיאלה היאט, רון יוחננוב ומורן גיל
פודיז לפסח לייזה פאנלים, איתיאלה היאט, רון יוחננוב ומורן גיל
(צילום: עידן מלכה)

סלט אביב ופריחות

איתיאלה היאט
המצרכים: 1 כוס אפונה טרייה צעירה קלופה 1 כוס שקדים ירוקים צעירים פרוסים 1 כוס פול טרי צעיר קלוף פעמיים 1/2 פלפל חריף פרוס דק או פחות פילטים מלימון שלם קלוף 2 שומרים פרוסים דק ממש לשקיפות כמעט 1/2 כוס עלי נענע עדינים ורכים 1/4 כוס עלי סלרי רכים 2 ארטישוקים צעירים קלופים ונקיים פרוסים דק דק מיקס עלים לסלט כמו גרגר נחלים עלי רוקט חרדל חזרת וכו' עלי חמציץ 3 שיני שום קצוצות לקוביות קטנות מאוד מיץ מלימון שלם פריחות של חרדל פריחות של שום בר
אופן ההכנה:
מערבבים את כל המרכיבים בקערת ערבוב, מתבלים בעוז בלימון, מלח אטלנטי, פלפל שחור גרוס טרי ושמן זית ומגישים.
7 צפייה בגלריה
פודיז לפסח לייזה פאנלים, איתיאלה היאט, רון יוחננוב ומורן גיל
פודיז לפסח לייזה פאנלים, איתיאלה היאט, רון יוחננוב ומורן גיל
(צילום: עידן מלכה)

עוגת אורז עם בשר ותפוחי אדמה

רון יוחננוב
המצרכים (8-5 מנות): לשכבת הבשר - 3 כפות שמן זית בצל לבן גדול מקולף וקצוץ דק 600 גר' בשר בקר טחון 50 גר' צנוברים (לא חובה) מעט צ'ילי חריף, קצוץ דק מעט תימין טרי, קצוץ דק 4 שיני שום כתושות 1 כף ראס אל חנות או בהרט או תבלין שווארמה אבו דאבי 1 כף סילאן חופן פטרוזיליה, קצוצה דק מלח פלפל שחור 1 כף גדושה קורנפלור + 5 כפות מים קרים
לאורז - 8 כוסות (2 ליטר) מים רותחים 1/2 2 כוסות (400 גר') אורז, רצוי עגול, שטוף ומסונן 1 כפית מלח מלח, פלפל שחור
להרכבת הסיר - 4 כפות שמן 2-3 תפוחי אדמה מקולפים ופרוסים לפרוסות בעובי כ-1 ס"מ 2/3 כוס (160 מ"ל) מים רותחים מלח
לעיטור - צנוברים תימין טרי
7 צפייה בגלריה
פודיז לפסח לייזה פאנלים, איתיאלה היאט, רון יוחננוב ומורן גיל
פודיז לפסח לייזה פאנלים, איתיאלה היאט, רון יוחננוב ומורן גיל
(צילום: עידן מלכה)
אופן ההכנה:
  1. להכנת שכבת הבשר - מחממים מחבת עם שמן ומטגנים את הבצל יחד עם הצנוברים, שום, תימין וצ'ילי חריף. מטגנים את הבצל עד שהופך מעט שקוף. לא להזהיב או לשרוף את הבצל - תשאירו אותו שקוף.
  2. מוסיפים את הבשר הטחון ובעזרת מטרפה מפוררים את הבשר. מוסיפים תבלינים, סילאן ומערבבים.
  3. מבשלים עד שצבע הבשר משתנה. זה הזמן לתבל עם מלח ופלפל שחור.
  4. בקערה מערבבים את הקורנפלור עם מים קרים ושופכים לתוך הסיר. מערבבים היטב וממשיכים לבשל עוד 2 דקות.
  5. מכבים את הלהבה, מוסיפים את הפטרוזיליה ומעבירים את המילוי לקירור.
  6. להכנת האורז - יוצקים לסיר את המים הרותחים. מוסיפים את האורז והמלח, מערבבים, מביאים לרתיחה חוזרת ומבשלים על אש גבוהה כ-12 דקות, עד שהאורז כמעט רך. מסננים.
  7. מעבירים לקערה גדולה את האורז. מוסיפים מלח ומערבבים.
  8. להרכבת הסיר - יוצקים לסיר את השמן ומשמנים היטב את התחתית. מסדרים את פרוסות תפוחי האדמה בשכבה אחת. שמים על פרוסות הבטטות מחצית מכמות האורז ומשטחים. שמים על האורז את הבשר המפורק ומשטחים כך שיכסה את האורז לחלוטין. שמים על הבשר את יתרת האורז, משטחים ומהדקים. יוצקים את המים ומכסים את הסיר. מבשלים על אש נמוכה כ-30 דקות.
  9. 10 דקות לפני ההגשה, מדליקים את האש שוב ומטגנים על להבה גבוהה 10 דקות על מנת שתפוחי האדמה יקבלו שיזוף.
  10. מסירים מהאש ומשהים מכוסה עוד כ-10 דקות. הופכים לצלחת הגשה. מגישים חם.
7 צפייה בגלריה
פודיז לפסח לייזה פאנלים, איתיאלה היאט, רון יוחננוב ומורן גיל
פודיז לפסח לייזה פאנלים, איתיאלה היאט, רון יוחננוב ומורן גיל
(צילום: עידן מלכה)

טארט מסקרפונה פירות יער ולימון

מורן גיל
המצרכים:
לדקואז׳ לוז - 125 גר' אגוזי לוז טחונים 130 גר' אבקת סוכר חלמונים מ-4 ביצים בגודל L 40 גר' סוכר
לרוטב פירות יער - 300 גר' מיקס פירות יער קפואים 50 גר' מים 2 כפות סוכר גרידה מחצי לימון
לקרם מסקרפונה פירות יער - 500 גר' גבינת מסקרפונה 450 מ"ל שמנת מתוקה 120 גר' אבקת סוכר 1 כפית מחית וניל 50 מ"ל רוטב פירות יער
קרם לימון לזילוף - 140 גר' מיץ לימון גרידה מלימון אחד 3 ביצים שלמות בגודל M + 1 חלמון 120 גר' סוכר לבן 2 גר' ג'לטין (14 גרם מסת ג'לטין) 200 גר' חמאה חתוכה לקוביות
לקישוט - פטל אדום טרי תותים חתוכים לרבעים אוכמניות כחולות עלעלי נענע פרחים אכילים
7 צפייה בגלריה
פודיז לפסח לייזה פאנלים, איתיאלה היאט, רון יוחננוב ומורן גיל
פודיז לפסח לייזה פאנלים, איתיאלה היאט, רון יוחננוב ומורן גיל
(צילום: עידן מלכה)
7 צפייה בגלריה
פודיז לפסח לייזה פאנלים, איתיאלה היאט, רון יוחננוב ומורן גיל
פודיז לפסח לייזה פאנלים, איתיאלה היאט, רון יוחננוב ומורן גיל
(צילום: עידן מלכה)
אופן ההכנה:
  1. להכנת הקרם לימון - מתחילים מקרם הלימון כי הוא צריך גם זמן קירור. בקערה קטנה שמים 2 גרם ג'לטין עם 12 מ"ל מים ומכניסים למיקרו לפולסים של 30 שניות. מערבבים בין כל חימום עד שנוצר ג'לטין חלק ונוזלי.
  2. מכניסים את כל המרכיבים לסיר כולל הג'לטין (חוץ מהחמאה) ומבשלים תוך כדי ערבוב עם מטרפה. חשוב לערבב כל הזמן כדי שלא תיווצר חביתה. ממשיכים עד לטמפ' של 75 מעלות, כאשר המסה מסמיכה.
  3. מעבירים לקערה גדולה דרך מסננת ומוציאים את הגרידה, חתיכות חביתה קטנטנות וכו׳.
  4. מכניסים לקרם הלימון את החמאה ובעזרת בלנדר מוט טוחנים עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה. מכסים את התערובת בניילון נצמד, באופן שהניילון נוגע בכל החלק העליון של התערובת ומעבירים לקירור של 4-5 שעות במקרר.
  5. לדקואז' לוז - טוחנים במעבד מזון את האגוזים ואבקת הסוכר ביחד.
  6. שמים את החלבונים בקערת המיקסר עם וו בלון ומקציפים, כשנוצר קצף יציב מוסיפים בהדרגה את הסוכר וממשיכים להקציף עד שנוצר קצף אוורירי ויציב.
  7. מקפלים את תערובת האגוזים ואבקת הסוכר לתוך קצף החלבונים.
  8. מרפדים תבנית בנייר אפייה או במשטח סיליקון ומניחים עליה את רינג העוגה.
  9. אופים כ-30 דקות בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות. הדקואז' מוכן כאשר השכבה העליונה שלו מתייבשת ומשתזפת.
  10. לאחר שהדקואז' התקרר, מסירים את המסגרת ומשטחים אותו מעט בעזרת כף, כך שנוצרת שכבה דחוסה בעובי של 1 ס"מ. נותנים לשכבה להתקרר במקרר.
  11. לרוטב פירות יער - מכניסים לקלחת בינונית את כל המוצרים יחדיו, עד שפירות היער התרככו ונמסו לרוטב סמיך.
  12. מערבבים טוב תוך ומורידים מהאש לאחר שהנוזלים הצטמצמו וקיבלנו רוטב סמיך מעט. מכניסים למקרר לקירור.
  13. לקרם מסקרפונה פירות יער - לקערת מיקסר עם וו בלון מכניסים את גבינת המסקרפונה ומערבבים כ-30 שניות על מהירות נמוכה.
  14. מוסיפים את אבקת הסוכר ושליש מכמות השמנת המתוקה ומעבירים למהירות גבוהה יותר, עד שהמסקרפונה התמזגה עם השמנת המתוקה ואבקת הסוכר.
  15. כעת מוסיפים את הוניל ואת שאר השמנת המתוקה בזרם דק לתוך הקערה, תוך כדי שהמיקסר עובד.
  16. ממשיכים להקציף עד שמתקבל קרם חלק ויציב. שימו לב לא להקציף יותר מדי כדי שהקרם לא ישבר.
  17. מעבירים לקערת המיקסר כ-5 כפות מרוטב פירות היער ומקפלים פנימה כדי ליצור את המראה הוורדרד והניחוח הפירותי.
  18. להרכבת המנה - מניחים את בסיס הדקואז' על צלחת ההגשה או מעמד העוגה. לוקחים שקית זילוף ואת קרם המסקרפונה. לוקחים עוד 2 כפות מרוטב פירות היער ומפזרים מעל הקרם. לא מערבבים. בעזרת לקקן מכניסים בקיפול את הקרם לתוך שקית הזילוף עם צנתר עגול ועושים זילופים עגולים כלפי חוץ של הקרם. אם לא יודעים או מרגישים לא בנוח, אל תשברו את הראש, פשוט תמרחו שכבה נדיבה של הקרם על בסיס הדקואז'.
  19. מזלפים שתי שכבות של קרם מסקרפונה ואז מזלפים באותו האופן שכבה שלישית של קרם הלימון שהתקרר בינתיים.
  20. מטפטפים בעדינות בעזרת כף את רוטב פירות היער בין הזילופים כך שהוא נוזל בצורה יפה מקשטים עם פירות טריים, פרחים ועלעלי נענע טריים.
הכלים באדיבות Fox Home (להשיג בחנויות ובאתר האונליין foxhome.co.il)