תבשיל בשר רומני עם תפוחי אדמה ושמיר
כשר
זמן הכנה
30 דקות
זמן כולל
215 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
11
מצרכים
4
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
800
גרם
בשר בקר
(צלעות או צלי כתף), חתוך לקוביות
2
כפות
קמח
1
בצל גדול
קצוץ
מעט
שמן
לטיגון
2-3
עצמות בקר
אפשרות
2
שיני שום
כתושות
1/2
כפית
פפריקה
מעט
מלח
מעט
פלפל שחור גרוס
6
תפוחי אדמה
בינוניים, קלופים וחתוכים לקוביות
1/2
צרור
שמיר
קצוץ
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
אופן ההכנה:
  1. מקמחים קלות את קוביות הבשר.
  2. מטגנים את הבצל בשמן בסיר לחץ (או בסיר רגיל), עד שהוא מזהיב. מוסיפים את הבשר, עצמות הבשר (אם רוצים) והשום ומטגנים 3-2 דקות.
  3. מתבלים בפפריקה, מלח ופלפל ומוסיפים מים עד לכיסוי הבשר. סוגרים את הסיר ומבשלים – כשעה אם משתמשים בסיר לחץ וכשעתיים-שעתיים וחצי אם משתמשים בסיר רגיל.
  4. מוסיפים את תפוחי האדמה, טועמים ומתקנים תיבול, אם צריך. מכסים במכסה רגיל ומבשלים 50-40 דקות על אש קטנה.
  5. מוסיפים לסיר את השמיר ומבשלים כ-15 דקות נוספות. לפני ההגשה אפשר לפזר על התבשיל מעט שמיר טרי.
עוד מתכונים מצוינים של דפנה אוסטר מיכאל בבלוג "מתנות קטנות"