
מתכונים מנסף בדואי עם מרק יוגורט בצד
(צילום: Shutterstock)
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
3
ק"ג
בשר כבש
חתוך לחתיכות גדולות עדיף בשר כתף
שמן
2
יחידות
שיני שום
כתושות
1
ליטר
יוגורט
3
כפית
קורנפלור
1
כפית
אבקת מרק
מעט
מלח
1
ק"ג
אורז בסמטי
עלים מזר פטרוזיליה
קצוצים דק
1/2
כפית
הל
טחון
1/2
כפית
קינמון
טחון
3
יחידה
לחם סאג'
פיתה בדואית דקה
1/2
כוס
שקדים קלויים
1/2
כוס
צנוברים קלויים
פרוסות לימון טרי
:רשימת קניות עבור המתכון
מנסף בדואי אותנטי: נתחי כבש על אורז
:קישור למתכון
https://www.ynet.co.il/food/article/bjppnmyci(צילום: Shutterstock)
אופן ההכנה:
- מניחים את נתחי הבשר בסיר גדול ומכסים במים כך שהם יגיעו כ-5 ס"מ מעל הבשר. מביאים לרתיחה ומוסיפים מלח לפי הטעם. מבשלים כשעתיים, אחרי הרתיחה, עד שהבשר רך ומתפרק.
- מחממים מעט שמן במחבת ומטגנים בו את השום כמה שניות. מכבים את הלהבה ושומרים בצד.
- יוצקים את היוגורט לסיר. מוסיפים את הקורנפלור, אבקת המרק ומלח, טורפים במטרפה ומחממים על להבה קטנה.
- מוסיפים כחצי ליטר מציר הכבש לתוך היוגורט ומערבבים. מבשלים עד שמרק היוגורט מסמיך.
- מוסיפים את השום המטוגן ליוגורט ומערבבים. טועמים, מתקנים תיבול ושומרים חם בצד.
- מחממים שמן בסיר, מוסיפים את האורז ומטגנים כמה דקות, מוסיפים את השמן, הפטרוזיליה, ההל, השום, הקינמון והמלח ומערבבים הכול יחד.
- מניחים 2 פיתות על צלחת הגשה בקוטר 45-40 ס"מ. מרטיבים אותן עם מרק כבש או מרק היוגורט, לפי הטעם.
- שמים את האורז על הפיתות בערימה ומשטחים. מעל שמים את נתחי הבשר.
- מקשטים בפטרוזיליה קצוצה, צנוברים, שקדים ופרוסות לימון. מכסים בפיתה שנותרה ונגישים יחד עם קערה עם מרק היוגורט.
המתכון באדיבות סברייה מקייטרינג "זעפרן טעים להתארח" ברהט