מתכונים מנסף בדואי עם מרק יוגורט בצד
לא כשר
זמן הכנה
40 דקות
זמן כולל
180 דקות
דרגת קושי
בינונית
כמות מצרכים
16
מתכונים מנסף בדואי עם מרק יוגורט בצד
(צילום: Shutterstock)
מצרכים
4
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
3
ק"ג
בשר כבש
חתוך לחתיכות גדולות עדיף בשר כתף
שמן
2
יחידות
שיני שום
כתושות
1
ליטר
יוגורט
3
כפית
קורנפלור
1
כפית
אבקת מרק
מעט
מלח
1
ק"ג
אורז בסמטי
עלים מזר פטרוזיליה
קצוצים דק
1/2
כפית
הל
טחון
1/2
כפית
קינמון
טחון
3
יחידה
לחם סאג'
פיתה בדואית דקה
1/2
כוס
שקדים קלויים
1/2
כוס
צנוברים קלויים
פרוסות לימון טרי
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
(צילום: Shutterstock)
אופן ההכנה:
  1. מניחים את נתחי הבשר בסיר גדול ומכסים במים כך שהם יגיעו כ-5 ס"מ מעל הבשר. מביאים לרתיחה ומוסיפים מלח לפי הטעם. מבשלים כשעתיים, אחרי הרתיחה, עד שהבשר רך ומתפרק.
  2. מחממים מעט שמן במחבת ומטגנים בו את השום כמה שניות. מכבים את הלהבה ושומרים בצד.
  3. יוצקים את היוגורט לסיר. מוסיפים את הקורנפלור, אבקת המרק ומלח, טורפים במטרפה ומחממים על להבה קטנה.
  4. מוסיפים כחצי ליטר מציר הכבש לתוך היוגורט ומערבבים. מבשלים עד שמרק היוגורט מסמיך.
  5. מוסיפים את השום המטוגן ליוגורט ומערבבים. טועמים, מתקנים תיבול ושומרים חם בצד.
  6. מחממים שמן בסיר, מוסיפים את האורז ומטגנים כמה דקות, מוסיפים את השמן, הפטרוזיליה, ההל, השום, הקינמון והמלח ומערבבים הכול יחד.
  7. מניחים 2 פיתות על צלחת הגשה בקוטר 45-40 ס"מ. מרטיבים אותן עם מרק כבש או מרק היוגורט, לפי הטעם.
  8. שמים את האורז על הפיתות בערימה ומשטחים. מעל שמים את נתחי הבשר.
  9. מקשטים בפטרוזיליה קצוצה, צנוברים, שקדים ופרוסות לימון. מכסים בפיתה שנותרה ונגישים יחד עם קערה עם מרק היוגורט.
המתכון באדיבות סברייה מקייטרינג "זעפרן טעים להתארח" ברהט