אופן ההכנה:
- שמים את התפוזים בשלמותם בסיר, מכסים במי ברז ומביאים לרתיחה. מסננים. מחזירים לסיר, מכסים במים טריים ומביאים שוב לרתיחה. מסירים מהכיריים ומסננים.
- חותכים את התפוזים לרבעים (לא מסירים את הקליפה), מנקים מגרעינים וטוחנים במעבד מזון לעיסה גסה.
- שמים בסיר את הסוכר והמים ומבשלים על להבה נמוכה כ-15 דקות, עד שנוצר סירופ סמיך.
- מוסיפים לסיר את התפוזים הטחונים ואת מיץ הלימון ומבשלים כשעתיים על להבה נמוכה, תוך בחישה מדי פעם, עד שהסירופ נספג ונוצרת עיסה סמיכה מאוד. מצננים לגמרי, עד שהעיסה מתגבשת.
- שמים את הקוקוס בקערה שטוחה. יוצרים מעיסת התפוז כדורים קטנים, מגלגלים בקוקוס ומניחים בעטרות נייר. מגישים.
*אפשר לשמור עד חמישה חודשים בכלי אטום במקרר