אם אתם מתקשים להיפרד מהלחם ומהלחמניות גם במהלך החג, נסו להכין לחמניות לפסח - הן מהירות וקלות להכנה וכשהן יוצאות מהתנור אי אפשר להפסיק לאכול אותן. אבל לחמנייה זה לא מספיק: הכנו לכם טיפים לשידרוג עם תוספות כמו ירקות קלויים, תבלינים, עשבי תיבול וכל מה שעולה על דעתכם.
לחמניות גבינה כשרות לפסח
המצרכים (לכ-40 לחמניות):
לבצק:
1 כוס חלב
100 גר' חמאה
1 כפית מלח
1 כוס קמח מצה
4 ביצים
100 גר' גבינת פרמזן מגוררת
לציפוי:
1 ביצה טרופה עם כף מים
40 גר' גבינת פרמז'ן מגוררת
אופן ההכנה:
- מחממים את התנור לטמפ' של 200 מעלות.
- מרתיחים בסיר חלב, חמאה ומלח. כשהתערובת מבעבעת, מוסיפים פנימה את הקמח מצה ומערבבים היטב. מסירים מהאש ומחכים כמה דקות שיתקרר.
- מוסיפים פנימה ביצה אחת וטורפים היטב עד לקבלת מרקם אחיד.
- חוזרים על הפעולה עם יתר הביצים, בכל פעם ביצה אחת בלבד. מוסיפים גם את הגבינה המגורדת ומערבבים היטב.
- מעבירים את הבצק לשק זילוף עם פיה בקוטר 1 ס"מ. על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה, מזלפים עיגולים קטנים בקוטר של כ-2.5-3 ס"מ. אפשר גם להניח בעזרת 2 כפיות תלוליות של בצק על גבי נייר האפייה. מברישים בביצה הטרופה ומפזרים מעל מעט גבינה מגוררת.
- אופים כ-15 דקות, עד שהלחמניות הקטנות יציבות וזהובות. מוציאים, מצננים מעט ומגישים מיד.
לחם כוסמת ירוקה
המצרכים (ל-2 תבניות אינגליש קייק):
500 גר' כוסמת ללא קלייה
2 כפיות גדושות מלח
1/3 כוס מים
5 כפיות זעתר
2 כפיות אבקת אפייה
אופן ההכנה:
- משרים את הכוסמת בכמות גדולה של מים למשך 10 שעות ולאחר מכן מסננים היטב.
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מעבירים את הכוסמת למעבד מעבד מזון וטוחנים תוך הוספת המים בהדרגה.
- מוסיפים את הזעתר, המלח ואבקת האפייה וטוחנים שוב לקבלת תערובת אחידה.
- מחפים את תבניות האינגליש קייק בנייר האפייה ומחלקים ביניהן את התערובת.
- אופים כשעה ומוציאים מהתנור ומניחים ללחם להתקרר.
לחמניות לפסח מקמח מצה
המצרכים (ל-26 לחמניות):
1/2 כוס שמן
2 כוסות מים
פלפל שחור
1/2 2 כוסות קמח מצה
1/2 כפית מלח
3 כפיות סוכר
6 ביצים
אופן ההכנה:
- שמים בסיר את המים, השמן, הפלפל, המלח והסוכר ומביאים לרתיחה.
- מורידים את הסיר מהגז ומוסיפים בהדרגה את קמח המצה ומערבבים עד שמתקבל בצק אחיד.
- שמים את הבצק בצד להתקרר ואז ניתן להוסיף את הביצים אחת אחת.
- מרטיבים מעט את הידיים, יוצרים עיגולים מהבצק ומשרטטים על כל עיגול צורת איקס בעזרת סכין.
- מכניסים לתנור לחצי שעה על חום של 180 מעלות ואופים למשך 45 דקות.
המתכונים באדיבות מימי נאמן שייך מבעלי רשת מאפה נאמן