אם אתם מתקשים להיפרד מהלחם ומהלחמניות גם במהלך החג, נסו להכין לחמניות לפסח - הן מהירות וקלות להכנה וכשהן יוצאות מהתנור אי אפשר להפסיק לאכול אותן. אבל לחמנייה זה לא מספיק: הכנו לכם טיפים לשידרוג עם תוספות כמו ירקות קלויים, תבלינים, עשבי תיבול וכל מה שעולה על דעתכם.

לחמניות גבינה כשרות לפסח

המצרכים (לכ-40 לחמניות):
לבצק: 1 כוס חלב 100 גר' חמאה 1 כפית מלח 1 כוס קמח מצה 4 ביצים 100 גר' גבינת פרמזן מגוררת
לציפוי: 1 ביצה טרופה עם כף מים 40 גר' גבינת פרמז'ן מגוררת
3 צפייה בגלריה
לחמניות גבינה לפסח
לחמניות גבינה לפסח
(צילום: יח"צ)
אופן ההכנה:
  1. מחממים את התנור לטמפ' של 200 מעלות.
  2. מרתיחים בסיר חלב, חמאה ומלח. כשהתערובת מבעבעת, מוסיפים פנימה את הקמח מצה ומערבבים היטב. מסירים מהאש ומחכים כמה דקות שיתקרר.
  3. מוסיפים פנימה ביצה אחת וטורפים היטב עד לקבלת מרקם אחיד.
  4. חוזרים על הפעולה עם יתר הביצים, בכל פעם ביצה אחת בלבד. מוסיפים גם את הגבינה המגורדת ומערבבים היטב.
  5. מעבירים את הבצק לשק זילוף עם פיה בקוטר 1 ס"מ. על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה, מזלפים עיגולים קטנים בקוטר של כ-2.5-3 ס"מ. אפשר גם להניח בעזרת 2 כפיות תלוליות של בצק על גבי נייר האפייה. מברישים בביצה הטרופה ומפזרים מעל מעט גבינה מגוררת.
  6. אופים כ-15 דקות, עד שהלחמניות הקטנות יציבות וזהובות. מוציאים, מצננים מעט ומגישים מיד.

לחם כוסמת ירוקה

המצרכים (ל-2 תבניות אינגליש קייק): 500 גר' כוסמת ללא קלייה 2 כפיות גדושות מלח 1/3 כוס מים 5 כפיות זעתר 2 כפיות אבקת אפייה
3 צפייה בגלריה
לחם כוסמת לפסח
לחם כוסמת לפסח
(צילום: יח"צ)
אופן ההכנה:
  1. משרים את הכוסמת בכמות גדולה של מים למשך 10 שעות ולאחר מכן מסננים היטב.
  2. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  3. מעבירים את הכוסמת למעבד מעבד מזון וטוחנים תוך הוספת המים בהדרגה.
  4. מוסיפים את הזעתר, המלח ואבקת האפייה וטוחנים שוב לקבלת תערובת אחידה.
  5. מחפים את תבניות האינגליש קייק בנייר האפייה ומחלקים ביניהן את התערובת.
  6. אופים כשעה ומוציאים מהתנור ומניחים ללחם להתקרר.

לחמניות לפסח מקמח מצה

המצרכים (ל-26 לחמניות): 1/2 כוס שמן 2 כוסות מים פלפל שחור 1/2 2 כוסות קמח מצה 1/2 כפית מלח 3 כפיות סוכר 6 ביצים
3 צפייה בגלריה
לחמניות לפסח
לחמניות לפסח
(צילום: מאפה נאמן סטודיו)
אופן ההכנה:
  1. שמים בסיר את המים, השמן, הפלפל, המלח והסוכר ומביאים לרתיחה.
  2. מורידים את הסיר מהגז ומוסיפים בהדרגה את קמח המצה ומערבבים עד שמתקבל בצק אחיד.
  3. שמים את הבצק בצד להתקרר ואז ניתן להוסיף את הביצים אחת אחת.
  4. מרטיבים מעט את הידיים, יוצרים עיגולים מהבצק ומשרטטים על כל עיגול צורת איקס בעזרת סכין.
  5. מכניסים לתנור לחצי שעה על חום של 180 מעלות ואופים למשך 45 דקות.
המתכונים באדיבות מימי נאמן שייך מבעלי רשת מאפה נאמן