
מרק עוף קניידלך
(צילום: Shutterstock)
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
למרק:
עוף במשקל 1 ק"ג
מחולק ל-8 חלקים
2
בצלים
קלופים וחתוכים לרבעים
2
גזרים
קלופים וחתוכים גס
2
קישואים
קלופים וחתוכים גס
1
תפוח אדמה
קלוף וחתוך לרבעים
1
עגבנייה
חתוכה גס
200
גרם
דלעת
קלופה וחתוכה לקוביות גדולות
1
ראש סלרי
קלוף
1
צרור שמיר
8
כוסות
מים
2
כפות
מלח
פלפל שחור גרוס
לכופתאות :
1/2
כוס
קמח מצה
1
כף
שמן
2
ביצים
1/2
כוס
מים
מלח, פלפל שחור גרוס
לבישול הכופתאות: 1 כף שמן
:רשימת קניות עבור המתכון
מרק עוף עם כופתאות
:קישור למתכון
https://www.ynet.co.il/food/article/bjr0wd2khאופן ההכנה:
- המרק: שמים בסיר גדול את כל המרכיבים, למעט המלח והפלפל. מביאים לרתיחה ומבשלים שעה וחצי.
- מוסיפים את המלח ומעט פלפל שחור ומערבבים (אפשר להגיש את המרק עם הירקות, או לסנן ולהגיש מרק צלול).
- הכופתאות: שמים את כל מרכיביהן בקערה, מערבבים, מכסים ומניחים בצד (אפשר במקרר) למשך שעתיים.
- ממלאים סיר גדול במים, מוסיפים מלח ושמן ומביאים לרתיחה. יוצרים 22 כדורים קטנים מעיסת הכופתאות, מוסיפים למים הרותחים ומבשלים 20 דקות. מוציאים בכף מחוררת, מניחים בקערות המרק ומגישים חם.