(צילום: חיה אילונה דר)
אופן ההכנה:
- המלית: מערבבים את כל מרכיבי המילוי ומאחסנים במקרר.
- הבצק: שמים בקערת המערבל את הקמח, השמרים והסוכר ומתחילים ללוש. מוסיפים בהדרגה ולפי הסדר את יתר המרכיבים, למעט המלח. לשים 6 דקות במהירות איטית. מוסיפים את המלח ולשים 4 דקות נוספות. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומניחים בצד כשעה או עד להכפלת נפח הבצק.
- מחממים את התנור ל-170 מעלות ומשמנים את תבניות האפייה.
- מחלקים את הבצק לשניים. מרדדים כל חלק, על משטח עבודה מקומח, למלבן בעובי כ-1/2 ס"מ. מורחים על כל מלבן מחצית מהמלית ומגלגלים לרולדה. פורסים כל רולדה ל-7 חלקים ומעמידים אותם בתבניות. מכסים ומתפיחים 45-30 דקות.
- מורחים את השושנים בביצה הטרופה ואופים כ-35 דקות או עד שהשושנים משחימות יפה.
עוד מתכונים של חיה אילונה דר - בבלוג "From Haya with Love"