אוכל
כשר
זמן הכנה
15 דקות
זמן כולל
30 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
14
מצרכים
30
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
1/4 1
כוסות
קמח לבן רגיל
175 גרם
3/4
כוס
קמח מלא
105 גרם
2/3
כפית
אבקת אפייה
2 גרם
1/2
כפית
אבקת סודה לשתייה
1/4
כפית
מלח
200
גרם
חמאה רכה
בטמפרטורת החדר
3/4
כוס
סוכר לבן
150 גרם
1/2
כוס
סוכר חום בהיר
100 גרם
1
כפית גדושה
אבקת קפה נמס
מומסת בכף מים רותחים
1
כפית
תמצית וניל
1
ביצה
גודל L
1/2 2
כוסות
שיבולת שועל אינסטנט
80
גרם
שוקולד צ'יפס
מריר איכותיים או שוקולד מריר קצוץ 60% לפחות
קורט
מלח
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
אופן ההכנה:
  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
  2. מערבבים בקערה את שני סוגי הקמח, אבקת האפייה, אבקת הסודה והמלח.
  3. שמים בקערת המיקסר את החמאה ושני סוגי הסוכר ומקציפים עם וו הגיטרה במשך 5 דקות לפחות, עד שהתערובת תפוחה ואוורירית (אפשר להשתמש גם במיקסר ידני).
  4. מוסיפים את הקפה המומס ואת תמצית הווניל ולאחר כמה שניות גם את הביצה. לאחר שהיא נטמעת מוסיפים את תערובת הקמח ומערבלים קלות, רק עד להטמעה (זה בסדר אם עדיין יש קצת קמח בשולי הקערה). מוסיפים את שיבולת השועל ומערבלים רק עד שהיא נטמעת. מוסיפים את השוקולד צ'יפס ומערבבים לאיחוד בעזרת לקקן.
  5. יוצרים מהבצק כדורים קטנים בגודל חצי פינג-פונג ומניחים בתבנית במרווחים של 5-4 ס"מ זה מזה. מפזרים מעט מלח.
  6. אופים 14-11 דקות, רק עד ששולי העוגיות מזהיבים. מצננים לחלוטין ושומרים בכלי אטום.
עוד מתכונים מצוינים של מיכל שמיר - בבלוג "מיכל אופה עוגה"