אופן ההכנה:
- המלית: ממיסים את החמאה במחבת ומטגנים בה את התפוחים במשך 5 דקות. מוסיפים את פירות היער, הווניל והסוכר, ומבשלים עוד 5 דקות תוך ערבוב. מסננים מנוזלים.
- מחמים את התנור ל-180 מעלות.
- הבצק: שמים את כל מרכיביו בקערה בינונית. ממוללים ומשפשפים בין כפות הידיים, עד שמקבלים בצק חולי וגרגירי.
- מניחים את תערובת הפירות בתבנית ומפזרים מעל את פירורי הבצק. מערבבים מעט בעזרת מזלג, כדי שהפירות יציצו מבין הפירורים.
- אופים כ-25 דקות, עד שהבצק מזהיב. מגישים חם, רצוי עם שמנת חמוצה.
עוד מתכונים מעולים של אפרת מוסקוביץ - בבלוג "איך להרשים את חמותך"