מתכונים קראמבל תפוחים ופירות יער
לא כשר
טבעוני
זמן הכנה
25 דקות
זמן כולל
50 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
11
מצרכים
8
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
מלית:
תבנית נמוכה בקוטר 24 ס"מ
25
גרם
חמאה
3
תפוחים
קלופים וחתוכים לקוביות
250
גרם
פטל
או תות עץ או אוכמניות –קפואים שהופשרו או טריים בעונה
1
כפית
תמצית וניל
1/2
כוס
סוכר חום
בהיר או כהה (100 גרם)
פירורי הבצק:
3/4
כוס
קמח
(105 גרם)
3/4
כוס
סוכר חום
בהיר או כהה (150 גרם)
100
גרם
חמאה קרה
חתוכה לקוביות
2/3
כוס
שקדים טחונים
(50 גרם)
1/2
כוס
שיבולת שועל אינסטנט
(50 גרם)
1/2
כפית
קינמון
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות


אופן ההכנה:
  1. המלית: ממיסים את החמאה במחבת ומטגנים בה את התפוחים במשך 5 דקות. מוסיפים את פירות היער, הווניל והסוכר, ומבשלים עוד 5 דקות תוך ערבוב. מסננים מנוזלים.
  2. מחמים את התנור ל-180 מעלות.
  3. הבצק: שמים את כל מרכיביו בקערה בינונית. ממוללים ומשפשפים בין כפות הידיים, עד שמקבלים בצק חולי וגרגירי.
  4. מניחים את תערובת הפירות בתבנית ומפזרים מעל את פירורי הבצק. מערבבים מעט בעזרת מזלג, כדי שהפירות יציצו מבין הפירורים.
  5. אופים כ-25 דקות, עד שהבצק מזהיב. מגישים חם, רצוי עם שמנת חמוצה.

עוד מתכונים מעולים של אפרת מוסקוביץ - בבלוג "איך להרשים את חמותך"